Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Nisan 2014, 15:26   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Üniversite Tercihi

Üniversite Tercihi

Ben bu sene ikinci defa üniversite sınavına girmek için çalışıyorum. Daha önceki girişimden kısaca bahsetmem gerekirse. Yoğun bir programım vardı kafamı kaşıyacak vaktim yoktu. Sabah okula gidip öğleden sonra dershaneye gidiyordum. Akşam eve geldiğimde çok yorgun oluyordum. Yemek yedikten sonra özel ders aldığım öğretmenlerim geliyordu sıra sıra. Ne bir gezmeye ne bir kafa dinlemeye vakit ayıramıyordum. Bir önceki sene oynadığım oyunlardan kopmuştum. Hatta çoğu arkadaşım da benim gibi olduğunda denk gelirse teneffüs aralarında görüşebiliyordum onlarla da. Çok tekdüze hızlı ve stresli bir yıl geçirdim anlayacağınız. Çok çalıştım diyemem. Çünkü yaptığım onca etkinlik birden yok olmuştu konsantre bozukluğu yaşıyordum. Doktora bile gittim. Bana ilaçlar yazdılar. Kullandığım zaman üzerimdeki daha da artıyordu bu sefer koşuşturmamın da bir anlamı kalmıyordu.

Sınav günü geldi sonra tercih dönemi geldi en son yerleştirmeler açıklandı. Ben yerleşemedim hiç bir yere. Tekrar dershaneye yazılmam gerektiğini söylediler reddettim. Şimdiki planımı sadece kendime göre hazırladım. Etüt merkezine kaydoldum. Derslere gidip geliyorum. Özel ders almıyorum. Arkadaşlarımla bir araya gelip üniversite hayali kuruyorum.

Ben de birçok öğrenci gibi meslek seçiminde zorlanıyordum. Yerleştirme puanları sıralamaları gerektirdiği şeyler. İş bulma olanağımın nasıl olacağı bu konularda bir türlü karar veremiyordum. Geçenlerde de arkadaşlarımdan birisi bana bir site tavsiye etti "etutcafe.com" .Şimdi inşaat mühendisi olmaya karar verdim. Hedef üniversitem ise Yıldız Teknik Üniversitesi.

etutcafe.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla