Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2014, 01:17   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Coğrafya Makaleleri

Coğrafya Makaleleri



Coğrafya az bilinen fakat sıklıkla kullanılan bir kelimedir Türkçemizde. İçerik açısından yaşadığımız alanı temsil eder. İnsan geçmişten bugüne hep merak etmesiyle bir yerele gelebilmiştir. Şu an kullandığımız bilimlerin hepsi merak üzerine kuruludur. Bir olay merak edilir olay hakkında araştırma yapılır ve bir bilgiye ulaşılır. Bu bilgiler daha sonra kullanılmak üzere çeşitli bölümlere ayrılmış olan insan bilgi arşivlerinde yerini alır. Bu arşivlere biz bilim diyoruz. Bilim daha çok elle tutulur sonuçlara yer verir. Sayılar gibi nesneler gibi somut araçları kullanır bilgiyi aktarmak için. Bu açıdan baktığımızda coğrafya bilimi insanın en çok kullandığı bilimler arasındadır.

Temel olarak Dünya'yı ve Dünya üzerindeki hareketleri inceler. Yeraltı sularından rüzgarların oluşumu ve dağılımına kadar birçok konu dahildir bu bilime. Dünya'nın yuvarlaklığı enlem ve boylamlar kıt'alar iklimler ve çeşitleri toprak ve verimliliği gibi geniş bir içeriğe sahip bu bilim çokça kullandığımız fakat az dile getirdiğimiz bir bilimdir. Bu bilimde yeniliklerin az sıklıkla ortaya çıkması bu bilimin daha çok somut olduğunu ve genelinin aynı bilgiye doğru dediğine belgedir. İşte bu yüzdendir ki Dünya'nın düz oluşuyla yuvarlaklığının tespit edilmesi gibi yenilikler diğer tüm bilimlerin üzerinde de etki sahibi köklü değişiklikler olacaktır.

Tüm bilimler bilgi topluluğudur. Her bilim için konusuna özel bilgiler bulmak mümkün. Coğrafya makaleleri yayınlayan bir site bulursanız bütünlüğüne dikkat etmelisiniz. Çünkü coğrafya bir bütündür bölünmesi bilgi eksikliğini doğurabilir.

cografyabilimi.net
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla