Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2014, 18:22   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Anlaşmalı Matbaa ile Fatura Basımı

ANLAŞMALI MATBAALARLA FATURA BASIMI

Fatura; satılan mal ve ya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere malı satan veya işi yapan firma tarafından düzenlenerek müşteriye verilen belgedir. Bu faturalar da bulunması gereken bazı özellikler şöyledir; faturanın düzenlenme tarihi seri ve sıra numarası faturayı düzenleyenin adı varsa ticaret unvanı iş adresi bağlı olduğu vergi dairesi ve hesap numarası müşterinin adı ticaret unvanı adresi varsa vergi dairesi ve hesap numarası malın veya işin nevi miktarı fiyatı ve tutarı. Satılan malların teslim tarihi irsaliye numarası vb.

Fatura normal olarak malın teslim sırasında düzenlenir. Bazı durumlarda teslimden bir süre sonra düzenlenmesi mümkündür Ancak faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren en geç on gün içinde düzenlenmesi gerekir.

Fatura basımı içinde yine gerekli olan evraklar bulunmaktadır. Gerekli belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz. Vergi levhası imza sirkülesi kimlik fotokopisi. Şahıs firmalar da; nüfus cüzdanı fotokopisi vergi levhası son ayın tahakkuk fişi gereklidir.
Limited firmalarında; imza sirkülesi imzaya yetkili kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi vergi levhası son ayın tahakkuk fişi. Anonim firmalarında ise; ortakların vergi levhası ortakların nüfus cüzdanı fotokopisi ortakların vergi tahakkuk fişi gerekmektedir. İşlemlerinizin daha kolay gerçekleştirile bilmesini sağlayan anlaşmalı matbaalar bulunmaktadır.

Anlaşmalı matbaa nedir?

Maliye ile yapmış olduğu anlaşma dolayısı ile fatura irsaliye irsaliyeli fatura gibi mali değeri olan evrakları basma yetkisine sahip matbaadır. Fatura basımı yalnızca maliye ile anlaşmalı matbaa sıfatı taşıyan kuruluşların basımını yapabildiği resmi bir evraktır. Hepimizin bildiği diğer matbaa kuruluşlarında bu işlem yapılamaz. Bildiğimiz üzere normal matbaa firmalarında tasarım grafik film çıkışı CTP ve baskı kalıbından oluşur.

anlasmalimatbaa.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla