Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2014, 17:59   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Klima üzerine genel bakış

Klimayı genel anlamda tanımlamak gerekirse; bulunduğunuz ortamlardaki hava akımlarını, sıcaklığı dışardaki iklimden bağımsız bir şekilde iklimlendirmeye yarayan araçlardır. Klima üzerine genel kanı sıcaklığı arttırıp azaltmasıdır oysaki klimalar ortamdaki nem oranını da ayarlar. İnsanların neme karşı verdiği reaksiyonlar sıcaklığa verdiği reaksiyondan fazladır. Bu nedenden ötürü ortamlarda kullandığınız klima sizin konforunuzu sağlamaya yöneliktir.
Klimalar çalışma mantığı, kullanılış amaçları gibi nedenlerden dolayı çeşitli sınıflara ayrılır. Bunlardan ilki ise endüstriyel klimadır. Endüstriye klimalar daha çok otellerde, iş merkezlerinde kullanılırlar. Diğer bir klima çeşidi ise bireysel klimalardır. Bireysel klimalar genel olarak evlerde ve küçük iş yerlerinde kullanılır. Bireysel klimalar ise genel olarak iki şekilde monte edilirler. Pencere tipi klimalar geniş bir kitleye hitap etmekteydi. Klima yerleştirmek istediğiniz bir alanda uygun bir pencere seçilir ve pencere iptal edilerek yerine klima yerleştirilir. Pencere tipi klimaya alan bulmak ve yerleştirmek zor olduğundan bunun yerine daha çok kullanılan bir klima çeşidi olan duvara sabitlenen klimalar tercih edilmektedir. Duvara sabitlenen klimalara duvara split adı verilmektedir.
Mekânlarda daha çok split klimanın tercih edilmesi ise her yere kolayca yerleştirilebilmesinden ve yerleştirildiği mekânın estetiğini bozmamasından kaynaklanır. Pencere tipi klimalar ise çalışma prensiplerinden ötürü split klimalara göre çok daha gürültülü çalışırlar. Split klimalar yere, duvara, asma tavana monte edilebilmektedirler. Ayrıca içerdeki havayı uzaktan kumandanızla istediğiniz ayara getirebilirsiniz. Klimanızı programladığınız takdirde içerdeki sıcaklığı hep aynı düzeyde tutma gibi özellikleri vardır.
Daha çok bilgi için sayfamızı Americool Klima Servisi - Americool Klima Bakımı adresinden ziyaret edebilir klimalarımız hakkında fikir edinebilirsiniz. americool klima servisi.net adresinde sizlere hizmet sağlayacak teknik servis bölgelerini öğrenebilirsiniz. Adresimizde yer alan 7 gün 24 saat çağrı merkezi telefonları ile müşterilere daima tam hizmet sunulmaktadır.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla