Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mayıs 2014, 02:54   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Sıcaklardan korunmak

Klimalar insanların daha konforlu ve verimli yaşaması gayesi ile kapalı ortamların havasını soğutan, nemini azaltan, isteğe bağlı olarak ısıtan toz ve partikülleri filtre eden araçlardır. Evler, araçlar, toplu taşıma araçları ve iş yerleri gibi yerlerde hele ki son yıllarda oldukça popüler bir şekilde kullanılmaktadır. Klima, hayatımızın çok büyük bir bölümünde bize çok destek sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı klima ücretlerinin fiyatını pek de düşünmeyiz. Klimayı kullanmak istediğimiz yer çoğu zaman çok sıcak olan bir bölgedir. Bu sıcak bölgelerin kişiler üzerindeki olumsuz etkiler çok fazladır. Örneğini sıcaklığı yüksek bir yerde bulunan kişilerin tansiyonları kötü etkilenir. Düşük ya da yüksek tansiyon da kesinlikle kişilerin motivasyonunu düşürmektedir. Motivasyon düşüklüğünün hayatındaki etkilerini gören kişiler klimanın önemini gayet iyi bilirler.
Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir klima insan sağlığına ciddi şekillerde zarar verebilir. Nasıl bir konumda olursa olsun klima rüzgârının önünde durulmamalıdır. Aynı şekilde klima çarpmalarının nedeni klima rüzgârının karşısında durmaktan olmaktadır. Klimaların oluşturduğu hava akımının ortamda bulunan kişileri rahatsız etmemesi için manuel ve otomatik kanatçıklardan yararlanılmalıdır. Bu kanatçıklar gerektiği gibi kullanıldığında klimalar sağlık için herhangi bir tehlike taşımayacaktır.
Hava filtresinin temiz olup olmadığı kontrol edilmeli ve klima filtresi 15 günlük aralarla düzenli olarak temizlenmelidir. Hava girişi veya çıkışının önünün kapalı olmadığına dikkat edilmeli, herhangi bir sorun varsa kaldırılmalıdır. Pencere veya kapının açık olmamasına özen edilmeli ve açıksa kapatılmalıdır. Soğutma sırasında camdan doğrudan güneş ışığı geliyor ise perde kapatılmalıdır. Soğutma sırasında odada çok sayıda kişi veya ısı kaynağı olmadığına özen gösterilmelidir. Isı ayarının doğru olduğu mutlaka kontrol edilmelidir. Fakat hala sorun geçmiyor ise general klima servisi
orgadresine başvurabilirsiniz General Klima Servisi - General Klima Bakımı adresinde kafanızda ki bütün soru işaretlerine cevap bulacaksınızdır.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla