Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2014, 13:29   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart İç Mimar Nedir ?

İç mimarlık, her türlü kapalı ya da yarı açık mekanı, o mekanın işlevine uygun bir biçimde, strüktürel ve estetik değerleri göz ardı etmeden düzenlemektir. Kısaca tanımlayacak olursak “
iç mimarlık mekana anlam katma sanatıdır.”
Biraz detaylandıracak olursak
iç mimarlık, her türlü yapının (konut, konaklama mekanları, tarihi mekanlar, ticari mekanlar, sosyal yapılar vs.) iç mekan düzenlenmesinden iç mekan mobilyalarının üretilmesine hatta mekanda yer alan, mekanın kimliğini yansıtacak her ürünün(logo, amblem, ambalaj, servis ürünleri vs.)tasarlanmasına kadar büyük bir alanı kapsar. Bunların yanında fiziksel gereksinimler(sıcaklık, nem, ışık, ses vs.) ve psikolojik gereksinimler(estetik, beğenme, davranış yaşayış biçimi, kültürel seviyesi vs.) de göz ardı edilemez.
İç mimarlık hiçbir zaman evdeki koltukların yerlerini belirlemek, satın alınmış koltukları yerlerine yerleştirmek değildir!!!

İç Mimarlık Eğitiminin Amacı
İç mimarlık, birey ve toplulukların değişik amaçlarla yararlandıkları özel ve genel tüm çevrenin ve mobilyaların tasarlanması doğrultusunda, öğrencilerin eleştirel düşünme, sanatsal ve biçimsel araştırma, yakın disiplinlerle ortak çalışma yöntemlerine uyum, kişisel yetenekleri ile tasarımlama yönlerinin gelişmesini amaçlar.
İç mimarlık mimari yapı bütünlüğünde açık - kapalı her çevrenin, hacim donatı değerleri ile birlikte işlevselliğinin incelenerek insan faktörü, fizyolojik, ergonomik, psikolojik değerler, sosyo-ekonomik kriterler paralelinde planlaması ve bilimsel, sanatsal, teknik kuramların organizasyonudur. Bu organizasyon, yapı, hacim, işlev, birey, toplum ile biçim, renk, malzeme, teknik, zaman, ekonomi, kuramlarının bilimsel, sanatsal, teknik içeriğinin, bilgide, beceride, tasarım yeteniğinde bütünleşmesiyle gerçekleşir.
Eğitim sürecinde, görme, algılama, düşünme, inceleme, irdeleme, fikir geliştirme, uygulama biçimleri, araştırma ve karşılaştırma yöntemleri ile analiz-sentez metodları kuramsal anlatımlar, deneysel pratik uygulamalar alan öğrenciler tasarım becerilerini geliştirerek
iç mimarlık mesleğine hazırlanırlar.
Eğitim programı, konu ağırlıkları dengelenerek,
• İç Mimarlık - Çevre Tasarımı ve
• İç Mimarlık - Mobilya Tasarımı adları ile iki sanat dalı olarak sürdürülmektedir.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla