Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Kasım 2014, 12:52   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart çapa makineleri ve faydası

Çapa makinası adı üzerinde toprağın çapalanmasını sağlayan makinadır. Hırdavat sektörünün önemli bir aletidir. Tarım da en çok kullanılan makinadır. Türkiye ye ilk geldiğinde birçok tarım işçisi işlerini kaybetmiştir. Çapa makinası yaptığı iş ele alındığında maliyeti düşüktür. Sizlere bu makinanın faydalarını sıralarsak:
• Tarlanın yabani otlardan temizlenmesini sağlar
• Toprağa daha çok güneşlenme imkânı verir. Böylece verimi artırır.
• Tarım işçileri maliyetini yüzde 80 oranında düşürür.
• Bitkilerin sulama ihtiyacını da karşılar.
• Toprak yapısını inceltir ve toprağın dinlenmesini sağlar vs…
Daha bu maddeleri çoğaltabiliriz. Ülkemizde yıllardır kullanılan çapa makinasının faydalarının yanında bazı zararları da olduğu söyleniyor. Toprağın yapısını inceltmesi ile toprağı koruyan sert tabakanın gitmesi ile rüzgâr ve yağmurlarda toprağın aşındığı ve dere ve nehirlerde bulanık su akmasına neden oluyor. Bu olay hem doğaya hem de toprağın organik yapısına zarar veriyor. Solucanların ve yabani otların yok olmasını toprağın kalitesini azalttığı biliniyor. Uzmanlar toprağın gübrelenmesinin bir nevi bu sorunları minimuma indireceğini söylüyor. Tarım da makinalaşmanın faydası olduğu gibi zararları da mevcuttur.
Çapa makinası almaya karar verdiniz. Belli bir bütçeye göre fiyatları ve markaları inceliyorsunuz. Bakmanız gereken markalar Honda, Benassi, Bertolini, DBK Demirtay Kaan Taral, Solax, Weima'dır. Bu markaları fiyatlarına göre inceleyip size uygun olanı alabilirisiniz.
Fiyatlar ise 3000 TL den başlayıp 9000 TL ye kadar çıkıyor. Arazi büyülüğüne göre karar sizindir. Eğer küçük bir araziniz varsa dizel motor gücünün çok yüksek olmasına gerek yoktur. İkinci el de araştırma yapabilirsiniz ancak makinanın kullanım süresinin 2 yılı geçmemiş olması gerekir. Kusurlu makinalar çıkabilir buna dikkat edin mutlaka bu konulardan yetkin kişilere başvurmanız gerekmektedir.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla