Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2014, 00:02   #1
b.a.f.
Keyifli~Üye
 
b.a.f. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Ağustos 2012
Mesajlar: 1.872
b.a.f. is on a distinguished road
Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Uydu Frekansları - Türksat Otomatik Arama Frekansı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte televizyonun da çıkması, televizyona olan popülariteyi günden güne arttırmış ve şuan ki geldiği nokta inanılmaz boyutlardır. Artık günümüzde yedisinden yetmişine herkes, illaki en az 5-10 dakikada olsa televizyon izlemektedir. Durum böyle olunca televizyonun hayatımızdaki yeri bambaşkadır. Gündemden haberler, hava durumları, magazin haberleri, diziler, filmler aklınıza gelebilecek her türlü aktivite televizyonlara taşındığından, günümüzün çoğunu televizyon karşısında geçiririz.

Televizyona olan bu ilgi, kanal sayısını da etkilemiştir. Birçok kanal ihtiyacı doğduğu gibi, bu ihtiyaç halen de devam etmektedir. Birçok kişi artık uydu veya çanaklar sayesinde binlerce kanala ulaşabilmektedir. Bu uydular sayesinde başka ülkelerdeki kanallar bile izlenebilmektedir. Televizyonu yakından takip edenler için uydu frekansları oldukça önem taşımaktadır. Türkiye olarak geçtiğimiz aylarda Türksat 4A uydusuna geçiş yapmıştık. İnsanlar hala bu geçiş noktasında frekanslarda sıkıntı yaşayabilmektedir. Türksat 4A frekansları güncellendiğinden bazı kanallar artık HD yayın kalitesine de geçmiş bulunmaktadır. Televizyonlarının ayarlarından Türksat tarafından açıklanan Türksat otomatik arama frekansı sayesinde yüzlerce kanal tek bir dokunuşla tanımlanabilmektedir.

Bu gelen yenilikle birlikte birçok kanalın HD kaliteye başladığını söylemiştik. Kalite bir kat daha arttı. Artık insanlar daha kaliteli yayınlar izleyebilmektedir. Daha çok kanal izlemek için ise uydu frekansları ile arama yapılabildiğinin altına çizmekte fayda var. Çünkü çoğu kişi kanal arama noktasında sıkıntı çekmekte. Bazen kanalların uydu frekanslarını yanlış alabilmektedirler. Yanlış frekans bilgisiyle o kanalın olmadığı düşüncesi birçok kişi de hakimdir. Ancak doğru kaynaklardan edinilen frekanslar sayesinde bu sorun aşılabilir.
b.a.f. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla