Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2015, 06:47   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart İmplant Diş Merkezi



İmplant Diş Merkezi

İmplant, vücudumuza fonksiyon görmesi ve belli bir işlevi yerine getirmesi için implant merkezlerinde yapılan bir protezdir.

Diş implantı ise gerçek dişlerin yerine, onların işlevlerini görmesi için, yerleştirilen yapay bir protezdir.

İmplant, iki parçadan oluşmaktadır ve titanyum esaslı malzemeden yapılmaktadır. Bunlar kök parça (yapay parça), diğeri ise dişin özünü oluşturan üst tabakasıdır. Üst parçasıdır. İşlevini tamamen kaybetmiş dişin çekilmesinden hemen sonra bu alana bir yuva oluşturulur. Oluşturulan bu yuvaya implantın temelini oluşturan kök parça yerleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturabilmesi için geçecek süre hastadan hastaya göre değişmektedir. Bu süre ortalama 3 ile 5 ay arasındadır. Bu sürenin dolumuna kadar hasta bu alanda dişsiz kalmaktadır. Aradan geçen süre zarfında, 3 ile 5 ay, eğer ki yeterli bir kemik kaynaşması sağlanmışsa bu defa implantın üst kısmı yapılmaktadır.

İmplant dişleri çoğunlukla diş eksikliği olan hastalara veya protez diş kullanan hastalara daha estetik ve daha rahat bir kullanım sunmak amacıyla dişhekimleri önermektedirler. Bunun yanı sıra ağzında hiç dişi olmayan hastalara da sabit bir diş protezi sunmak amacıyla yapılmaktadır.

Diş implantlarının çapları da hastanın ağzındaki kemik yapısına göre, çene yapısına göre, uygulanacağı alanın genişliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Yapılacak implantın çapını, uzunluğunu, büyüklüğünü daha önceden çekilen poanaromik filmler, 3 boyutlu filmler, incelemeler ile hesaplanıp başarılı bir şekilde implantlar yerleştirilmektedir.

Kaynak: http://www.implant.gen.tr

implant.gen.tr
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla