Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Şubat 2015, 21:33   #1
tanitimhizmetleri
Keyifli~Üye
 
tanitimhizmetleri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 26 Eylül 2014
Mesajlar: 4
tanitimhizmetleri is on a distinguished road
Puanlar: 339, Seviye: 1
Puanlar: 339, Seviye: 1 Puanlar: 339, Seviye: 1 Puanlar: 339, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 57%
Etkinlik: 57% Etkinlik: 57% Etkinlik: 57%
Standart Elektronik Atık

Elektronik Atık

Elektronik Eşyaları Atmayım: Geri Kazanalım

Kullanmadığımız ya da bozulan elektrikli ve elektronik cihazlar elektronik atıklar olarak nitelendirilir. Elektronik atıklar arasında evlerimizde ve iş yerlerinde çok sık kullandığımız televizyon, bilgisayarlar, yazıcı, cep telefonları, fax, fotokopi makinelerini sayabiliriz. Bunun yanında yine sağlık sektöründe kullanılan tıbbi cihazlar ve ekipmanları, gençlerin ellerinden düşürmediği MP3 çalar ve her türlü kablo elektronik atıkları oluşmaktadır

Tüm dünyada teknoloji sektörü akıl almaz bir biçimde hızla büyüyor. Teknolojik yeniliklerin çok hızlı değişmesi, çabuk tüketen bir toplum olmamız neticesinde satın alınan elektronik ürünlerin modası çok çabuk geçmektedir. Bunun sonucunda da ortaya tüm dünyada ciddi bir sorun olan elektronik hurdaların çok fazla ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Elektronik hurda ürünleri kurşun, civa, krom gibi bünyelerinde 1000’den fazla madde barındırırlar. Bu maddeler direkt doğaya atıldıklarında hem çevreyi hem de insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedirler.

Günlük hayatımızın birer parçası olan elektronik eşyalar ayrıca geriye dönüşümü mümkün ****l, cam ve plastik malzemeler de içermektedir. Bu maddeler tekrar işlenerek değerlendirilebilir.

Kaynak: Elektronik Atık, Elektronik Atık Geri Dönüşüm, Kart Hurdaları © Copyright Makaleyi izinsiz kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.
tanitimhizmetleri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla