Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mart 2011, 15:16   #1
treacherman
Ağresif Yönetici
 
treacherman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Mart 2011
Bulunduğu yer: Evden
Mesajlar: 341
treacherman is on a distinguished road
Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Yılbaşında Nasıl Makyaj Yapmalı?

Yılbaşı gecesi nerede ne yapıyorsanız yapın, ama mutlaka gözlerinizi vurgulayan bir makyaj yapın!

Yılbaşı gecesi nerede olmayı, ne yapmayı planlıyorsunuz? Büyük ve çılgın bir sokak partisinde mi; küçük ve sakin bir ev partisinde mi (tabii gece yarısından sonra sakinlikten pek eser kalmayacağını bilerek katılmanızı önerelim!); ailenizle birlikte evde mi; vur patlasın çal oynasın tavernada mı; yoksa tek başınıza evde mi? Aslında nerede ne yapacağınızla pek ilgilenmiyoruz. Söylemek istediğimiz, nerede ne yapıyor olursanız olun mutlaka gözlerinizi vurgulayan bir makyaj yapın diyoruz! Ve size pek çok seçenek sunuyoruz:

File çorap etkisi
Kesinlikle cesaret ve yaratıcılık isteyen bir seçenek. Özellikle ince yüzlü ve göz çukurları normal olanların uygulamasını tavsiye ederiz. (Yani kurbağa gözlüler bu modeli unutsun! Ama onlar için de birazdan daha sade seçeneklerimiz var.) Bu modeli file çorap etkisini yaratmadan uygulamanız daha güzel ve başarılı bir sonuç sağlayacaktır. (Eminiz ki göz makyajınızı defalarca yapıp silmek ve geceyi kırmızı gözlerle geçirmek istemezsiniz.) Göz kapaklarınıza kaç altlarına değmeyecek şekilde füme, siyah ve gri farı uygulayın. Farı, gözünüzün sonunda bitirmeyin ve fırça kaşınızla birleşecek şekilde oluşturun. Koyu farı fırçayla gözaltınıza çerçeve yapacak şekilde yayın. Gelelim süslemeye… Buraya kadar istediğiniz marka makyaj malzemesini kullanabilirsiniz. Ancak süsleme kısmında mutlaka M.A.C’in pul farlarından almalısınız. Rengarenk seçenekleri içinden gümüş ışıltı verenleri seçin; ama makyajınıza renk katmak isterseniz sezonun trendi mor ışıltılarını da öneririz. Son olarak uygun siyah maskara uygulayın. Alt kirpiklerinizde maskara kullanmayın.

Sisler altında
Özellikle renkli gözlüyseniz size çok yakışacak bir göz makyajı bu. Son yıllarda oldukça popüler olan ve her sezon trendlerin içinde kendine yer bulan “smoky eyes” (dumanlı gözler) etkisinde bir seçenek. Baz olarak siyah göz farını, yüzük parmağınızla gözünüzün üstünde dağıtın. Ama farın yukarılara bulaşmamasına dikkat edin, bulaşırsa silin. Göz çerçevesine ya ıslak farla ya da eyeliner ile uygulama yapın. Siyah maskarayla kirpiklerinizi belirginleştirin. Böylece ıslak etkiyi yakalar ve sisler ardından etkileyici bakışlar fırlatabilirsiniz.turkeyarena.com

Kılıç gibi
Bir Uzakdoğu kadınının sade güzelliğini anımsatan bir göz makyajı… Pudralanmış, düzgün bir cilt ve tertemiz gözler. Tek bir hareketle çok şey söyleyeceksiniz; o halde çekin kılıcınızı, pardon göz kaleminizi (ya da eyeliner) ve yapın hareketinizi! Kılıcınızın izi ve kıvrımı kaşınızı bile aşsın! Son maskarayı alın ve alışılmadık bir şekilde fırçayı dik dik kirpiklerinize değdirerek sürün. Maskarayı alt kirpiklerinize de değdirin.

Sakinliğin çekiciliği
Gördüğünüz gibi sakinlik de çeşit çeşit… Sizin tercihiniz hangi sakinlik acaba?

1. Gözleriniz büyükse çok da vurgulamanız gerekmez; yani bilindik yollardan. Onun yerine ışık oyunlarını tercih edin. Işığı, açık renkli farla elde edebilirsiniz. Maskarayla da kirpiklerinizi belirginleştirin, böylece göz makyajını tamamlayın. Pürüzsüz bir ten elde edip kırmızı rujunuzu sürdükten sonra yılbaşı öpücüğünü verebilirsiniz!

2. Sakinliği şeftali tonlarındaki farla sağlarken eyeliner’ı tam göz kapağınızın hizasında bitirin. Sizinkisi her an fırtına çıkabilecek bir sakinlik olsun! Mutlu yıllar…

3. İşte gerçek sakinlik! Gold tonlarıyla gözlerinize sadece ışık vereceksiniz. Göz pınarınıza yakın bölgeye ise en açık tondaki farınızı değdirin, böylece hipnotik bakışlara sahip olacaksınız! Hafif bir maskara sürmeyi de ihmal etmeyin.
treacherman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla