Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2015, 19:06   #1
nullsix
Keyifli~Üye
 
nullsix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Eylül 2011
Mesajlar: 2.458
nullsix is on a distinguished road
Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Kontakt Lens Nedir?

Kontakt Lens Nedir?

Kontakt lensler, pek çok göz hastalığı için doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bunun dışında gözlük kullanmak yerine kontakt lens kullanmayı tercih eden insanların sayısı da hiç az değil. Ayrıca göz rengini değiştirmek kendini daha hissetmek ve güzel bir görünüm sağlamak için de kontakt lensler insanlar tarafından tercih ediliyor. Pek çok çeşidinin bulunması ve her bütçeye uygun markaların olması pek çok kişinin kontakt lens kullanmasına neden oluyor.

Kontakt lensler, aslında çok uzun zamandır kullanılmaktadır. İlk olarak 1800’ lerin başında, göz bebeğinin bütününü kaplayan ve ham maddesi üfleme cam olan lensler kullanıldı. Teknoloji ilerledikçe lensler için kullanılan maddelerde lenslerin biçiminde de ilerleme oldu. Camdan, plastik kornea kullanımına dönen süreç on yılları aldı.

Kontakt lens alırken, göz doktorunuza muayene olmanızda fayda vardır. Doktorunuz sizin için en doğru lens tipini belirleyecektir. Doktorunuz lensin tipine lensin hareketine ve dengesine bakacak ve sizin için en uygun lensi verecektir.

Kontakt lens kullanılırken, korneanın üzerini kaplaması gerekir. Gözde durmasını sağlayan, gözün ön tarafını kaplayan gözyaşının zara yapışması ve göz kapaklarının yapmış olduğu basınçtır. Siz gözünüzü kıptıkça göz kapağınızın hareketi lensin yüzeyde kaymasına neden olur. Bu kayma sonucu lens ön tarafa doğru hafifçe hareket eder. Bu yüzden göze çok sıkı gelen lensler almamaya özen gösterilmelidir. Eğer lens çok sıkı gelirse, gözün hareketini engeller. Bu da gözünüzde hassasiyet yaratacaktır. İlk zamanlar kullanımında rahatsız hissetmeseniz bile görüş keskinliğinizin zayıfladığını hissedersiniz. Ve usun süreli kullanım gözde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çok gevşek lens kullanmanız ise, lensin tabaka üzerinde aşırı derece de hareket etmesine neden olur. Lensin bu hareketi alt gözkapağına baskı yapar. Bu yüzden, gözünüzü kırptıktan sonra görüntünün buğulandığını fark edersiniz. Ayrıca lensin merkezden kaçması ve kıvrılması göz de çok ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. İyi bir lens ise, göz korneanızı tamamen saracaktır. Görüşünüzde hiçbir problem hissettirmeyecek ve oldukça kullanışlı olacaktır.

Bu sebeple kontakt lens alırken her ne sebeple kullanacak olursanız olun mutlaka bir göz doktoruna danışmanız gerekir.

kontakt lensler | Acuvue.com.tr
nullsix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla