Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2015, 21:46   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Exclamation http://aceksemedia.com

Web Sitelerinde Bu Renklere Dikkat!
Renk seçimi genel olarak kişisel bir tercih gibi olsa da, Renklere genel olarak yaklaşım şu şekildedir. Web tasarım çalışmalarında kişilerin algıladığı renkler vurgulanmaktadır. Web tasarımı yaptırılırken aşağıdaki renklere dikkat edilmelidir.
Aşağıda açıklaması yapılan renkler ürüne veya hizmete karşı ilginizi arttırmaktadır.
Kırmızı Renk
enerji dolu, kalp atışlarını hızlandıran bir renktir. web sitelerinde genel olarak hızlı ürün ve hizmet satmak için sitenin tasarımında vurgulanır.
Sarı Renk
Genç, iyimser yaklaşık, genel olarak web sitelerinde dikkat çekmek için kullanılmaktadır. ürünlerin vitrinlerinde ve vurgulamak istenilen alanlarda tercih edilir.
Yeşil Renk
Sağlık, huzur uyandıran, genel olarak sağlık sektöründe tercih edilmektedir. Dogal ürünler sergileyen internet sitelerinde sıkça tercih edilirler. Doğallığı ortaya koyan bir renktir.
Mavi Renk
Güven ve emniyeti vurgular. Bankalar ve kurumsal ticari firmalar tarafından çok fazla tercih edilen bir renk olarak bilinir. Finans sektörünün vazgeçilmez bir olduğu için genel olarak web sitesi tasarımları mavi yoğunlukludur.
Turuncu Renk
Girişimci, girişkenliği simgeler. Kolay gerçekleştirilmesi istenen işlemlerde turuncu renk ağırlıklı kullanılmaktadır. kurumsal ve eticaret sitelerinde genle olarak buton, sekme tarzı kısımlarda kullanılmaktadır.
Penbe Renk
Kadınsı, Kadınlara yönelik seçilen bir renktir. Kadınlara hizmet sunan internet sitelerinde sık olarak kullanılır. Kadın ürünleri yoğunlukta olduğu, kadınların daha çok ziyaret ettiği web sitelerinde kullanılmaktadır.
Siyah Renk
Güçlü, keskin ve kararlılığı simgeler. Lüks olarak tüketimi yapılan ürünlerin satıldığı sitelerde ağırlıklı olarak tercih edilir. Seçkinliği ifade etmek için de kullanılmaktadır.
Mor Renk
Huzur, duygusal, durgunluk simgeleyen bir renktir. Kozmetik ürünleri satan web sitelerinde genel olarak tercih edilmektedir. Parfümeri siteleri için ideal bir seçimdir.
Web Tasarımının Önemi
Web tasarım gün geçtikçe önemini arttırmaktadır. Sürekli gelişerek artan web siteleri, sosyal medya ağları, bloglar bunun göstergesidir. İnsanlar artık internete daha fazla zaman ayırıyor. günlük işlerini iternet üzerinden web siteleri aracılığıyla işlerinin yapıyorlar. Buda web sayfalarının kullanımın yoğunluğunu artırmakltadır.
Kurumsal Web Sitesi Tasarımı için gerekli olanlar
Kurumsal web siteleri; kurumların, firmaların, verdikleri hizmeti ve kendilerini tanıttığı yerlerdir. kurumsal web tasarım tamamen firmanın ihtiyaçlarına göre özgün olarak hazırlanmış bilgileri içermelidir. Kurumsal web tasarımı hazırlayacak olan tasarımcı firmanın kurumsal kimliği hakkında tamamen bilgi sahibi olmalıdır.
Web sitesini tasarlayacak kişi ya da kişilerin tasarlayacakları firma web sitesi için firma ve sektörü hakkında maksimum bilgiye sahip olmalıdırlar.
Genel olarak firmaların kendine özgü oluşturdukları marka rehberi (Brand Guidline) bulunmaktadır. Rehber içerisinde firmamın kendisini ifade etmek için gerekli olan görsel, makale ve video türünde içerikleri barındırır.
Firma böyle bir rehbere sahib ise, kurumsal web sitesinin yapan tasarımcıya kolaylık sağlayacaktır. Kurumsal kimlik çalışması için harcanan extra zaman kaybını önlemiş olur.
Bu içerikler doğrultusunda, firma ile alakalı fotoğraf, ürün tanıtımı isteniyor ise ürün fotoğrafları, firma ile ilgili yazı, grafik ve video içerikleri gerekmektedir.
Firmaya ait kurumsal fotoğraf ve yazılar site yerleşimi için gerekli olan en önemli unsurlardandır.
Test amaçlı olarak Loren Ipsun her ne kadar kullanılsada orjinal metin ve fotoğrafların kullanılması en doğru seçenek olacaktır. Bunların yanı sıra brifingde belirtilen, görsel sitil bilgileri ile kurumsal web sitesi hazırlamaya başlayabiliriz demektir.
E-Ticaret Web Sitesi Tasarım Yaparken Gerekli Olanlar
Kurumsal tanıtım sitelerinden farklı olarak ürün odalık web siteleri olduğu için sitenin tasarımı öncesi ve tasarım sırasında kurumsal tanıtım sitelerine ek olarak farklı gereksinimlere ihtiyaç duymaktadır.
E-ticaret sitesinde marka kimliğine yer verilmesinin yanı sıra, satışa sunulan ürünlerle ilgili olarak ürün vitrini, ürün bilgileri, ürün resimleri, ödeme koşulları ve ödeme sayfası sepet gibi önceden belirlenmiş çizelge üzerinden ilerlenmelidir.
E-ticaret sitesi için özgün olarak belirlenmiş bir tasarım 2. seçenektir.
Satılacak ürünün türüne göre kullanıcı, cinsiyet ve yaş kriterleri baz alanarak görsellik e-ticaret web tasarım mına uygulanmalıdır.
Meg Whitman Başkan - CEO Hewlett-Packard' ın sözünü söylemek yanlış olmaz.
“İletişim, hem toplumun hem de elektronik ticaretin kalbidir.”
E ticaret web tasarımı hakkında detaylı bilgi için lütfen web tasarımı linkine tıklayınız.

Kırmızılar link
web tasarım : Web Tasarım - SEO - Web Yazılım - İstanbul Web Tasarımı

web tasarımı : Web Tasarım - SEO - Web Yazılım - İstanbul Web Tasarımı
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla