Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Nisan 2015, 19:51   #1
nullsix
Keyifli~Üye
 
nullsix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Eylül 2011
Mesajlar: 2.458
nullsix is on a distinguished road
Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Doktorluk ve Gülü Seven Dikenine Katlanır İkilemi

Doktorluk ve Gülü Seven Dikenine Katlanır İkilemi

Doktorluğun sahip olduğu avantajlar konusuna, bir önceki makalemizde değinmiştik. Şimdi dilerseniz doktor olmanın dezavantajları nelerdir, bu konuyu biraz irdeleyelim.

Çoğu doktorun, insan ilişkilerinde kısmi zorluklar yaşadığı görülmektedir. Ya da çevrenizde karşılaştığınız kimi doktor tanıdıklarınızın, size göre garip davranışları olabilmektedir. Bu durumun en büyük nedeni, doktorların geçirdikleri zorlu eğitim ve çalışma koşullarıdır. Çoğu meslekte geçerli olsa da, doktorluk mesleği, ömür boyu okumanın, öğrenmenin ve kendini geliştirmenin zorunlu olduğu bir meslektir. Yani doktorluk unvanını alan bir insan, kitaplardan ve konferanslardan kurtulamamaktadır. Bu durum ise çoğu doktorun insan ilişkilerine gerektiği kadar eğilememesi durumunu getirmektedir.

Doktor olmanın dezavantajları konusunda sıradaki şıkkımız, ne yazık ki, ülkemizin son zamanlarda sıklıkla yaşadığı bir konu; doktora uygulanan şiddet konusu. Konunun elbette ki teknik ve hukuki açıklamaları ya da nedenleri bulunmaktadır. Ancak genel çerçeveden bakıldığında dahi, doktorlara uygulanan şiddet konusunun, günümüzde doktorlar açısından oldukça can sıkıcı olduğu bir gerçektir.

Tabii tüm dezavantajlar, şiddet gibi büyük sorunlar getirmese de, baş ağrıtıcı olabilmektedir. Bu konulardan belki de en bilineni ise, doktorlara, alanları ne olursa olsun sorulan; “şuram çok ağrıyor neden?” “bana şu diz ağrım için ilaç yazsana” “hocam devamsızlıktan kalmak üzereyim ne olursunuz bana bir rapor yazın” gibi, mesleği suiistimal edici ya da alan dışında gelen taleplerdir.

Devamı için tıklayın
nullsix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla