Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2011, 20:16   #1
treacherman
Ağresif Yönetici
 
treacherman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Mart 2011
Bulunduğu yer: Evden
Mesajlar: 341
treacherman is on a distinguished road
Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Çin’den Gmail engeli!

Dev internet şirketi ile Pekin arasında bundan önce de ciddi anlaşmazlık konuları baş göstermişti. E-posta hizmetindeki aksaklıkları kapsamlı biçimde araştırdığını söyleyen Google, sorunun Pekin hükümetinin e-posta sistemini bloke etmesinden kaynaklandığından emin olduğunu söyledi.
Çin’deki Google kullanıcıları haftalardır Gmail hesaplarına erişimin mümkün olmadığını söylüyor ya da zorluk çektiklerinden şikayetçi oluyordu.
Kısa bir açıklama yayımlayan Google, sorunun teknik bir problemden kaynaklanmadığını, Çin hükümetinin engel koyduğunu kaydetti.
Google, Pekin hükümetinin koyduğu engelin sanki Google’dan kaynaklanıyormuş gibi tasarlandığını iddia ediyor.
Henüz Çin hükümetinden bir yorum gelmiş değil. Google, konuyu Çinli yetkililerle görüşüp görüşmedikleri sorusunu yanıtsız bıraktı.
Protesto çağrıları
Çin, internet kullanımına en sıkı kontrol uygulayan ülkelerden biri. Facebook ve Twitter gibi dünyanın bazı en popüler sitelerine erişimi bloke ediyor.
Muhabirler, yakın zaman içinde Arap dünyasındakine benzer protestoların internet üzerinden Çin’de de organize edilmesi çağrıları ardından, Çin yönetiminin internet üzerinde sansürü artırdığını söylüyor.
Protesto planlanan mevkilere Çinli yetkilier yüzlerce polis konuşlandırdı, fakat sonuçta herhangi bir protesto gösterisi meydana gelmedi.
Google ve Çin hükümeti arasında geçen yıl da ilişkiler gerginleşmişti.
Çin’deki yasaklı sitelerin Google arama sonuçlarından çıkartılması konusunda Çinli yetkililerle ilk başta anlaşmaya varan şirket, geçen yıl bu işbirliğine son verdiğini açıkladı.
Google’ın Çinli yetkililerle işbirliği insan hakları örgütlerinin yoğun eleştirisi altındaydı.
Google son zamanlarda internet korsanlarının Google’a Çin’den büyük çaplı saldırılar düzenlediğinden de şikayetçi oldu.
Pekin’deki BBC muhabiri, Google’ın üstü örtülü biçimde siber saldırıların Çin hükümeti tarafından başlatılmış olduğunu ima ettiğini söylüyor.
treacherman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla