Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2015, 20:36   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Web Tasarım Planlaması



Web Tasarım Planlaması

Web sitesi tasarlayıp geliştirilirken, öncelikle kendinizi ziyaretçilerinizin ve müşterilerinizin yerine koymalısınız.

Bu size web tasarım çalışmanızı nasıl yapacağınız, nelerin gerekli olduğunu, sitede nelerin bulunması gerektiğini bilgi sahibi yapacaktır. Yapılacak web sitesi tasarımının mobil cihazlar, tüm browserlar ve arama motorlarına uygun olarak tasarlanması gerektiğini unutulmamalıdır.

Harika bir web sitesinde olması gereken öğeler

Web sitesi tasarımı yapmaya başlamadan önce hedef kitlenin doğru olarak belirlenmesi gerekmektedir. Örneğin, çocukların zaman geçirmelerini istediğiniz bir oyun sitesi için hazırlanan web sitesi tasarımı, çocukların ilgisini çekecek konulara ve görsellere yer verilmelidir. Oyun dışında bir içeriğe sahip olmamalıdır, aksi taktirde web sitesine gelen ziyaretçi kitlesini negatif olarak etkiyecektir.

Kendinizi müşterinizin yerine koyun

Web sitesinin tasarımını yaparken, planlama yaparken veya web yazılım hazırlarken, bir müşterinizin görevlerini yerine getirmeye çalıştığını varsayalım. Web sitenize müşteriyi neyin getirdiğini düşünelim. Müşterinin web sitesine gelme amacının ne olduğunu, ürün yada hizmetleriniz hakkında bilgi sahibi olup olmadığını, web sitesi yöneticilerine nasıl ulaşabileceğini, ürünlerin nasıl sergileneceğini, müşterimizin yerine kendiniz düşünerek nasıl olması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Web yazılım, web tasarım ve planlama süreci içerisinde web sitenizde ziyaretçileriniz için kullanımı kolay, pratik, okunurluğu yüksek yazı sitilleri, görünümü kaliteli fotoğraf yada resimleri tercih etmelisiniz.

Sadece gerekli olanları web sitenize ekleyin

Yapılacak tasarıma bağı olarak, internet sitenizde, temiz, sade, görünürlüğü yüksek içeriklere yer veriniz. Web sitenizi yeni bir müşterinizin ziyaret ettiğini varsayalım, ve nelerin olması, veya olmaması gerektiğini düşünelim, Örneğin, uzun ve kafa karıştırıcı içeriklerden uzak durunuz. Çok fazla resim, yazı, ve tıklanabilir linkler insanların kafasını karıştırabilir. Yazım kurallarına dikkat ediniz.

Web sitenizi güncel tutun

Müşterileriniz yeni bilgiler edinmek istediğinde kolaylıkla internet sitenizden yeni bilgilere ulaşabilmelidir. Tasarlana web sitesinin web tasarımı güncellenebilir web yazılım alt yapısına sahip olmalıdır. Yapılacak kullanışlı ve pratik dolaşım sağlayan menülere sahip web sitesi tasarımı çok daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacaktır web sitesi tasarımı konusunda detaylı bilgi ve dokümana İstanbul web tasarım bilgileri sunan internet sitesinden web tasarımı konularını okuyup detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
[B]Web Sayfanızda iletişim bilgilerine yer veriniz
Web sitesinde olması gereken diğer bilgilerden biride iletişim sayfasıdır. Burada belirteceğiniz iletişim numaralarınız, iletişim adresiniz, Google maps harita lokasyonu ve İletişim formu bulundurunuz. Ziyaretçileriniz ve web siteniz için oldukça önemli bir konudur.

Mobil Uyumlu olsun

Planlaması yapılırken gider önemli bir konu ise tasarlanan web yazılım mobil telefon, tablet ve bilgisayarlara umulu olmasıdır. Mobil uyumlu internet siteleri gerek insanların size internete bağlı olduğu her yerden iletişim sağlayabileceği, ürünleriniz hakkında bilgi sahibi olabilecekleri anlamına gelir.
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla