Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2011, 20:17   #1
treacherman
Ağresif Yönetici
 
treacherman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Mart 2011
Bulunduğu yer: Evden
Mesajlar: 341
treacherman is on a distinguished road
Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart PC’nizi tozdan arındırın,hızlandırın!

PC’nizin performansını artırmaya yönelik ipuçları genellikle işletim sisteminizde yapabileceğiniz bakım işlemleri ve RAM, CPU gibi donanım yükseltmeleri üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak bir fırça ve bir elektrikli süpürge kullanarak da PC’nizi hızlandırabilir, daha kararlı bir hale getirebilirsiniz. Tozun fanlarınız üzerinde birikmesi, onların soğutma yeteneklerini engeller ve bilgisayarınız ısındığında performansının düşmesine neden olur. En kötü bir durumda ise bilgisayarınız bozulabilir. Bu yazımızda PC’nizi, klavyenizi ve monitörünüzü nasıl temizleyebileceğinizi anlatacağız.
Gerekli araçlar
Pencere veya kapıları boyarken kullandığımız fırçalara benzer küçük ve yumuşak bir fırçaya ihtiyacınız var. Bir çok bilgisayar dükkanında bulabileceğiniz sıkıştırılmış havaya da ihtiyacınız var. Bilgisayarınızın dış bölümünü silmek için ise temizlik bezlerine gerek duyacaksınız.
Son ihtiyacınız olan araç ise tam boyutlu bir elektrikli süpürge veya bir şarjlı el süpürgesi.
Temizliğe hazırlık

Bilgisayarınızı kapatın ve fişten çekin. Temizlik işlemine başlamadan önce en az 30 dakika bekleyin. Bu, dahili bileşenlerin soğumasına izin verecek ve elektrik şoku riskini azaltacaktır.
Tüm çevre bileşenleri ve giriş aygıtlarını sökün. Kabloları bir yana ayırın. PC’nizi masa gibi yüksek bir yüzeye yerleştirin. PC’nizi yerde temizlemek işleri zorlaştıracaktır.
PC’nizin dışını, hava deliklerini ve USB portlarını temizleyerek başlayın. Burada süpürgeyi kullanabilirsiniz. Fanları temizlerken dikkatli olun, ters yöne dönmeleri bozulmalarına neden olabilir.
Tozun fazlasını aldıktan sonra kasanın dışını dikkatlice silin.
Bu noktada bir karar vermeniz gerekiyor. Bilgisayarınızın teknik parçalarından anlıyorsanız dikkatlice devam edin. Ancak kendinizden emin değilseniz sadece süpürgeyle tozu alın.
Anti-statik bilekliğinizi takın, yoksa radyatör gibi bir ****le dokunarak üzerinizdeki statik elektriği atın. PC’nizi daha etkin bir şekilde temizlemek için eklenti kartları çıkarmak en iyi fikir. Çıkarttığınız bileşenleri temiz bir yüzeye koyun.
Şimdi kasanızın içini süpürgenizin fırçalı ucuyla temizleyebilirsiniz. PC’nizin bileşenlerine süpürgenin fırçasının değmemesine dikkat edin.
Sıkıştırılmış hava kullanırken, çok kısa aralıklarla ve fırçayla beraber kullanmaya dikkat edin. Uzun süreli püskürtmeler, nemlenmeye ve kısa devreye neden olabilir.
Şimdi düz kısımları temiz, kuru bir bezle silin; elektronik bölümlere değmemeye dikkat edin. Bunun için her zaman fırça kullanmalısınız.
Eğer elektronik parçaların üzerinde inatçı bir kir varsa onu temizlemek yerine olduğu yerde bırakmak daha iyi bir fikir olabilir.
Tekrar monte etme
PC’nizden çıkarttığınız bileşenleri tek tek yumuşak bir fırçayla temizleyin ve tozun kabasını alın. Temas noktalarına değmemeye dikkat edin. Kamera temizlemede kullanılan üfleyen fırça burada çok işinize yarayabilir. Çıkarttığınız kabloları da kuru bir bezle silin. Artık PC’nizi geri toplayabilirsiniz.
Üfleme ve silme nedeniyle nemlenme oluşması riskine karşı sisteminizi 30 dakika açmayın. Öncelikle sadece klavyenizi, farenizi, güç kablonuzu bağlayın. PC’nizin çalışıp çalışmadığını sınamak için açın. Eğer her şey yolundaysa artık daha serin, daha temiz ve daha sessiz bir PC’ye sahipsiniz.
treacherman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla