Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mart 2011, 17:16   #1
treacherman
Ağresif Yönetici
 
treacherman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Mart 2011
Bulunduğu yer: Evden
Mesajlar: 341
treacherman is on a distinguished road
Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Baş Ağrısı Ne Zaman Tehlikeli Olur?

Baş ağrısı toplumda çok sık görülen bir şikâyettir. Hayat kalitesini olumsuz yönde etkilese de sıklıkla hayati tehlike oluşturmaz. Ancak, aniden ortaya çıkmışsa ve şimdiye kadar yaşanan baş ağrılarının en şiddetlisiyse, geçmiyor ve şiddeti artıyorsa, çift ya da bulanık görmeye neden oluyorsa, bulantısız kusmalar varsa veya başa alınan bir darbe veya kaza sonrası ortaya çıkmışsa mutlaka hekime başvurmak gerekir. Ağrı beyinde yapısal bir bozukluk olmaksızın (birincil) ortaya çıkabilir ya da beyni ve vücudu etkileyen başka hastalıklara bağlı olarak (ikincil) gelişebilir. Sıklıkla gerilim tipi ve migrenden kaynaklanan baş ağrılarına rastlanır.
ÇİKOLATA MİGRENİ TETİKLER
Bazı yiyecek ve içecekler (eski peynir, çerez, çikolata, yoğurt, soğan, incir, karaciğer, kafeinli yiyecek ve içecekler, tütsülenmiş ya da salamura balık/et), yaşam tarzı değişikliden (çok fazla ya da az uyumak, aç kalmak, fiziksel veya zihinsel yorgunluk, vardiya çalışması), adet dönemi, hava. mevsim, basınç değişik-hkleri. fluoresan ışıklar, parlak gün ışığı, kokular (parfüm, kimyasal maddeler, sigara) ve stres migreni tetikleyebilir.
STRES AĞRIYI TETİKLER
Gerelim tipi baş ağrıları, başı çevreleyen adalelerin kasılmasına bağlı olarak ortaya çıkar ve sıklıkla başın tümünde ağrı hissedilir Ağrı; ağırlık, basınç hissi, sıkıştırma tarzındadır. 5-10 dakika kadar sürebileceği gibi günlerce aralıksız da devam edebilir Genellikle birçok migren hastasının ailesinde başka bir migren hastası daha bulunur. Ağrı ataklar halinde gelir (ataklar arasında baş ağrısı yoktur). Tedavi edilmez ise 4-72 saat sürer. Sıklıkla tek taraflıdır. Zonklayıcı karakterdedir ve şiddetlidir.
treacherman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla