Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Haziran 2015, 13:34   #1
cemcem
Keyifli~Üye
 
cemcem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2014
Mesajlar: 193
cemcem is on a distinguished road
Puanlar: 2.504, Seviye: 1
Puanlar: 2.504, Seviye: 1 Puanlar: 2.504, Seviye: 1 Puanlar: 2.504, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Seralarda Polikarbon Kullanımı

Birçok kişinin temel gelir kaynakları arasında gösterebileceğimiz seracılıkta artık ülkemiz ciddi anlamda yol kat edenlerin arasında yer alıyor. Bundan dolayıdır ki seracılık alanında teknolojik gelişmeler takip ediliyor ve maliyetleri daha aşağıya düşürmek için daha gelişmiş yollar kullanılmaya çalışılıyor.

Seracılıkta önemli maliyetlerden biri sınıfına sokabileceğimiz plastik malzemenin yerini ise artık günümüzde polikarbonat levha dolduruyor. Oluklu polikarbon ve solid gibi birçok çeşidi bulunan bu levhalar, kullanılan plastik malzemelere göre daha uzun ömürlülük vaat ediyor. Bu da tekrar tekrar plastiğe yapılacak olan maliyetin işletmelerin kendisine kalmasına yardımcı oluyor.

Polikarbonat levhaların artık günümüzde birçok farklı çeşidi bulunuyor. Çeşitlerin sıklığının yanı sıra aynı zamanda da bu ürünleri artık istenilen kalınlık ölçülerinde bulmak mümkün oluyor. İstenilen kalınlık ölçülerinde levhaların bulunması ise çok daha kuvvetli hava şartlarında da en iyi randımanı almaya yardımcı oluyor. Bunlar basit avantajları, ayrıca polikarbon levhaların seralarda daha birçok sayısız avantajı bulunuyor. Yine de sadece bu özellikleri ile bile polikarbon levhalar plastiğe göre avantajı elinde tutmayı başarıyor.
cemcem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla