Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Haziran 2015, 14:20   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Dış Ticaret Uzmanları



Dış Ticaret Uzmanları

Dış Ticaret bölümü, genellikle adaylar tarafından amacı, dersleri, nitelikleri, mezunlarının kazanımları, unvanları ve çalışma alanları gibi değerleri sorgulanan bir bölümdür.

Dış ticaret eğitimi veren bölümlerin temel amacı, ülke ekonomisinin yurtdışına yönelik üretim sonrası mal alım satım işlemlerini yürütecek sektörel personel ihtiyacının karşılanmasıdır. Bir yükseköğretim programı olan bölümün, dış ticaret kursu ile karıştırılmaması gerekmektedir.İktisadi, mali, hukuki ve ekonomi dallarında nevi dersler gören öğrencilerin, uluslararası hukuk, lojistik, ticari hukuk, nevi mevzuatlar, muhasebe gibi alanlar üzerinde yoğunlaşması ile sektörün kalifiye personel ihtiyacı karşılanmaktadır. Dış ticaret bölümü adaylarının sahip olması gereken temel nitelikler sırası ile detaycı, sorumluluk sahibi, ekonomiyi seven ve ısrarcı karakter şeklinde belirtilebilir. Bölüm mezunlarının sahip olduğu unvan; Dış Ticaret Personeli olarak nitelendirilebilir. Gümrük, girdi - çıktı veri denetmenliği ve lojistik sektörlerinde de kendine yer bulabilirler.

Kamu sektöründe Gümrük ve Maliye Bakanlığı bünyesinde ya da bakanlığa bağlı olarak çalışan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilen Dış Ticaret Personelleri ya da Dış Ticaret Uzmanları, özel sektörde ise yine aynı bakanlığın ilgi alanına giren kurum ya da kuruluşlarda çalışabilmektedir.

platformakademi.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla