Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2015, 14:13   #1
b.a.f.
Keyifli~Üye
 
b.a.f. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Ağustos 2012
Mesajlar: 1.872
b.a.f. is on a distinguished road
Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Panik Atak - Tedavisi, Nasıl Geçer ?

Bilinçaltımızı etkileyen birçok rahatsızlık vardır ve bunlardan en çok bilinenlerden biriside panik atak rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlığın ilginç tarafı kesin belirtilerinin bulunmamasıdır. Psikologlar bu rahatsızlıkta en çok görülen belirtiler arasında; ölüm korkusu, delirme hissi, nefes almada güçlük, göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı ve kontrolünü kaybetme olduğunu söylemektedir.

Peki, panik atak nasıl geçer? İlk olarak bu konuda dikkat edilmesi gereken kısım hastada oluşan agorafobiyi yenmektir. Agorafobi, insanın halka açık ortamlarda kendisini yetersiz hissetmesine sebep olur. Dolayısı ile evden çıkmak istemeyen hastalar, toplum içerisinde rezil olmaktan da çok korkarlar. Bu durumla baş etmek için kişi kendi kontrolünü sağlamalıdır.

Panik atak tedavisi
için ilk olarak kişinin geleceğine yön verecek ipleri eline alması gerekir. Bu sayede kendi kontrolünü sağlamalıdır. Pek tabi ki bu tedavide kesinlikle bir psikologla çalışılmalıdır. Terapistlerin verdiği yönerge ve tekniklerle zaman içerisinde yetersizlik duygusu azaltılır. Bu yönergeleri doğru ve düzgün bir şekilde takip eden hastada belirli bir süre içerisinde benliğini geri kazanır.

Site adresi : www.narekkarasu.com
b.a.f. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla