Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ağustos 2015, 15:16   #1
firstluck
Keyifli~Üye
 
firstluck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 30 Temmuz 2015
Mesajlar: 9
firstluck is on a distinguished road
Puanlar: 105, Seviye: 1
Puanlar: 105, Seviye: 1 Puanlar: 105, Seviye: 1 Puanlar: 105, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Sandviç Panel

Sandviç Panel, iki kat boya işlemi yapılmış galvaniz sac ya da alüminyum levha arasına çeşitli yoğunluk ve kalınlıklarda poliüretan enjeksiyon işlemi uygulanmasıyla ortaya sunulan cephe kaplama ve kompozit çatı malzemesidir. Yüzey kaplaması olarak da kullanılmaktadır.

Standard olarak 3 tip sandviç panel ürünü bulunmaktadır. Bunlar Çatı, cephe ve soğuk oda paneli olarak adlandırılırlar. Sandviç Paneller, montaj aksesuar opsiyonları ve kolaylığı ile yapılarda farklı fikirler oluşturan üstün nitelikte çatı ve cephe kapatma malzemeleridir. Sandviç Panel kullanılmakta olduğu epeyce ileri seviyede ses, ısı ve su yalıtım olanağı sağlar, binalarda boya ve sıva benzeri kaplamalara gereksinim kalmasını sağlamaz.

Galvanizli sac üst ve alt kısımlarda deforme olup, boyama işlemi Coil Coating teknolojisi ile gerçekleştirilmektedir. Bu teknoloji, panellerin harici mekan koşullarında uzun yıllar boyu korozyona karşı aynı kalmasını ve farklı renk seçeneklerine sahip olmasını sağlar. Panel imalatında, farklı kalınlık ebatlarında alüminyum ve sac kullanımı, yalıtım dolgusu, farklı taşıyıcı sistemlere ve yapılara uygun olabilen malzeme opsiyonları tavsiye edilir. Sandviç paneller'de yalıtım malzemesi olarak öncelikle poliüretan, sonra da taş yünü ve polystren(EPS) kullanılmakta. Boyalı ****llerde boya çeşitleri olarak PVDF, Polyester, Poliüretan ve Plastisöl maddelerinden biri kullanılmaktadır. Genel olarak, Sandviç Panellerde kullanılan ****llerde uygulanan standart boya türü polyester boyadır.

Polyester Boyalı Sacın kalınlığı 0,50 milimetre olup üst yüzeyi 25 mikron polyester esaslı boya ile boyanarak, iç yüzeyinde ise astar boyalı galvaniz sac kullanılmıştır.

Sandviç Panel, projelere uygun boyutlarda üretildiği için montaj basitliği sağlamaktadır. Bununla beraber fire vermeden çatı ve cephelerin kapatılmasında etkin sayılmaktadır. Yüksek taşıma ve düşük ağırlık kapasitesine sahiptir.

Sandviç Panelim kullanım yeri olarak; Endüstri yapıları, soğuk oda depoları, silolar, tavuk çiftlikleri, şantiye yapıları ( konteynırlar ), zirai yapılar, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi taşıyıcı sistemi çelik ve prefabrike beton olan yapılarda tercih edilir.
firstluck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla