Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2015, 11:24   #1
yetkiliservis
Keyifli~Üye
 
yetkiliservis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03 Ağustos 2015
Mesajlar: 3
yetkiliservis is on a distinguished road
Puanlar: 40, Seviye: 1
Puanlar: 40, Seviye: 1 Puanlar: 40, Seviye: 1 Puanlar: 40, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 43%
Etkinlik: 43% Etkinlik: 43% Etkinlik: 43%
Standart Fotografcilik Kursu

Nasıl Bir Fotoğraf Makinası Almalıyım?

En iyi dijital fotoğraf makinesi hangisi, hangi markayı tercih etmeliyim, bütçeme uygun modeli nasıl seçebilirim? Gibi sorular fotoğrafçılığa yeni başlayanların hep aklındadır.

En iyi fotoğraf makineleri hangisidir? Sorusuna tek bir cümle ile yanıt vermek çok zordur. Çünkü amacınızı ve hangi alanda ilerlemek istediğinizi belirleyerek bir makine tercih etmelisiniz.

Fotoğraf makinesi seçerken teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olmakta en büyük yardımcınız olacaktır.





Fotoğraf Makinesinde Marka Seçimi

En iyi profesyonel fotoğraf makinesi dendiği zaman sektörün iki dev markası akla gelir. Canon ve Nikon… İki markanın belli özellikleri neredeyse onunla özdeşlemiş durumdadır. Hangisi daha iyidir diye sormak bu noktada anlamsız olur. Çünkü karar vermek için önce amacınızı belirlemelisiniz. Lenslere mi öncelik veriyorsunuz yoksa performans hızına mı? Ya da stüdyo fotoğrafçılığımı yöneleceksiniz yoksa gece çekimlerine mi? Verdiğiniz cevaplara göre marka tercihinizi yapabilirsiniz. Daha fazla detaylı bilgi için size en yakın izmir fotoğrafçılık kursu ziyaret edin uzman türkiyenin en önde gelen Türkiye’nin En İyi Fotoğraf Eğitmenleri size gerekli bilgiyi vereçektir.


Nikon mu Canon mu? Fotoğraf Makinesinde Teknik Özellikler

Dijital fotoğrafçılık kursları makinesi almaya gittiğinizde birbirinden farklı teknik özelliklere sahip olduğunu görürsünüz. Bu özelikler ne demek? Gerçekten bütün bu megapiksellere ihtiyacınız var mı? Optik zoom ile dijital zoom arasında önemsemeniz gereken bir fark var mı? gibi sorular doğru bir makinaya sahip olabilmek için bu terimleri detaylı bir şekilde öğrenmek gerek.

12 Megapiksel! Süper Yüksek Çözünürlük! 12.5X Optik Zoom!




Megapixel “Picture” ve “element” sözcüklerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Megapixeller küçük karelerden de küçüktür, mega-küçük. O kadar küçük ki, 1 megapixel 1 milyon pixel’e eşittir! Günümüzde en küçük kompaklar bile 10 megapiksel çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük, kalabalık içinde bir yüzü kroplayıp onu makul bir portre olacak kadar büyütmeye yeterlidir. Bu özelliklerle tatil ve dış mekan çekimlerinizi yapabilir ayrıca 8X10 ebatında baskı gerçekleştirebilirsiniz. 4 megapikselin üzerindeki herhangi bir makinenin size harika bir çözünürlük vereceğidir. Poster bastırmayı düşünmüyorsanız 12 mp ve daha büyük çözünürlük daha fazla para harcamanıza neden olur.


Optik Zoom mu Dijital zoom mu?



Optik Zoom - Digital ZoomOptik zoom dijital fotoğrafçılık makinalarında, nesneye odaklanırken nesneyi fiziksel olarak büyüten teleskopik lens vardır. Dijital zoom ise, nesneyi çekmeden önce onu dijital olarak kroplar ve büyütür. Bu nedenle de çözünürlük kaybı olur. Ama bugün en ucuz olanların çoğunda bile 3X optik zoom lens var. Bu da temel seviye çekimleri durumları için yeter de artar bile. Ama uzak mesafe ve daha profesyonel çekimler için 5X ya da daha fazla optik zoom lens olan makinaları düşünmelisiniz.


Autofocus

Aslında bütün dijital makinalarda otofokus özelliği vardır. Temel anlamı makinanın sizin yerinize odaklama yapması demek. Genellikle, kadrajın ortasındaki nesneyi seçer. Garip bir şekilde, eski manuel fokuslama özelliği artık lüks kategorisinde.

Titremeyi Engelleme

İmaj dengeleyici/ Image Stabilizer titreyen el ya da titreyen nesne probleminin üstesinden gelmeye yardım eder. Kaya gibi dengeli ellere de sahip olsanız bu çok işe yarayan bir özellik.

Kendinden flaşlı

Kendinden Flashlı Fotoğraf MakinasıAçıklama gerektiren bir özellik değil. Dikkate etmeniz gereken tek konu pillerin çok çabuk tükenmesi. Yanınızda yedek pil bulundurursanız bu sorunu da çözmüş olacaksınız.



Ekran Ebatı

Çoğu dijital makinede küçük LCD ekran var. TV ekranı gibi fotoğraf makinesi ekranları da diagonal olarak ölçülür. Ekran yanında vizör opsiyonu da olması iyi olur çünkü yüksek ışıkta bazen LCD ekranı görmek zor olur.




Daha ayrıntılı bilgi için sitemizi ziyaret ediniz www.fotografcilikkurslari.net/izmir-fotografcilik-kurslari.html
yetkiliservis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla