Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2011, 21:30   #1
treacherman
Ağresif Yönetici
 
treacherman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Mart 2011
Bulunduğu yer: Evden
Mesajlar: 341
treacherman is on a distinguished road
Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1 Puanlar: 5.375, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart İsrail’den Facebook’a baskı!

İsrailli Bakan Yuli Edelstein, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan, “üçüncü intifada” çağrısı yapan Filistinli grubun sayfasını kaldırmasını talep etti. İsrail Diplomasi ve Diaspora Bakanı Edelstein, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’e bir mektup göndererek, söz konusu sayfanın derhal kaldırılmasını istedi.
Ynet sitesinin haberine göre Edelstein, Zuckerberg’e mektubu resmi sıfatıyla değil, ifade özgürlüğü değerlerini paylaşan biri olarak gönderdiğini ve “İfade özgürlüğü ile tahrik hürriyeti arasında belirgin bir fark olması gerektiğine inandığını” belirtti.
Facebook’taki yaklaşık bir ay kadar önce açılan sayfanın üye sayısının hızla arttığı ve hemen hemen 250 bin dolayındaki kişinin 15 Mayısta “üçüncü intifada” başlatılması çağrısına destek verdiği kaydedildi.
Söz konusu tarih, İsrail’in kuruluşunu “felaket” olarak tanımlayan Filistinlilerin “Nakba Günü”nün yıldönümüne denk geliyor.
Facebook grubunun kurucuları, Mısır ve Tunus’taki liderleri yerlerinden eden Ortadoğu’da son isyanları başlatan girişimden ilham aldıklarını dile getiriyorlar.
Grubun kurulmasıyla birlikte Filistin ve Arap basınında geniş ilgi gördüğü, grubun adı belli olmayan kurucularının sayfalarının kapatılması halinde Müslüman ülkelerde yaşayanların Facebook’u boykot edeceklerini söyledikleri belirtiliyor.
treacherman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla