Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2011, 13:49   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Mide bakterileri kanseri önlüyor!

Zararlı bakteriler olduğu gibi yararlı bakterilerde vardır. Midemizde oluşan bakterilerin kanserden koruduğunu açıklayan Dr. Farin Kamangar bazı bilgiler verdi.



Söz konusu sonucun elde edildiği araştırmanın raporu Cancer Prevention Research Dergisi’nin Ekim sayısında yayınlandı. Araştırmada midesinde CagA geni pozitif Helicobacter Pylori bakterisi olan kişilerin, yemek borusunun adenokarsinoma türü kanserine yakalanma riskinin yüzde 50 daha düşük olduğu belirlendi. Dünya nüfusunun yarısında Helicobacter Pylori’si pozitifliği bulunuyor. Artan temiz ortam koşulları ve antibiyotik tedavisi rejimlerinin yaygınlaşması sonrasında dünya genelinde Helicobacter Pylori pozitifliğinin son zamanlarda azaldığı rapor ediliyor.

Helicobacter Pylori bakterisi aynı zamanda mide ülserine yol açan etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Bununla birlikte bir zamanlar batı ülkelerinde seyrek karşılaşılan adenokarsinom türü yemek borusu kanserinin son dönemdeki artışının nedeninin, antibiyotik kullanımına bağlı CagA geni bulunduran faydalı Helicobacter Pylori türlerini azalması olabileceği ifade ediliyor.

Araştırma ekibi yöneticilerinden Dr. Farin Kamangar, CagA türü Helicobacter Pylori bakterisinin midedeki asit üretimini azaltarak ve asidin yemek borusuna geçişini önleyerek etkide bulunabileceğini belirtti. Dr. Kamangar, olumsuz olduğu düşünülen etkilerinin yanı sıra Helicobacter Pylori bakterisinin bazı türleri yemek borusu kanserinin yanı sıra ishalli hastalıklar ve astıma karşı da koruyucu olabileceğini kaydetti.
__________________


İlk kez değil bu kaLp hazır bütün eLvedaLara
var git gönüL yasak bize sevda
Senden uzak diyar diyar gezer kalbimde hasret
Boynum bükük sensiz her yer gurbet
Uyuduğum dizlerine sevda rengi gözlerine
GönüLsüz eLveda yar...
Ömrüm ağlar takvimlerde bir sürgündür bu can tende
Ben gitsem de kalbim senLe
gönüLsüz eLveda Aşka. http://nettekeyif.com/image.php?type...ine=1300830921
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla