Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ekim 2015, 09:52   #1
seo
Keyifli~Üye
 
seo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 09 Ekim 2015
Mesajlar: 1
seo is on a distinguished road
Puanlar: 14, Seviye: 1
Puanlar: 14, Seviye: 1 Puanlar: 14, Seviye: 1 Puanlar: 14, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Seo Akademi En Çok Tercih Edilen SEO Kursu – Kurumsal ve Bireysel Eğitim



İnternet tarihi 1980’lerin başına uzanmaktadır. Askeri ve bilimsel araştırma ve geliştirme amaçlı kurulan internetin temelinde bilgisayar yardımıyla bilgi paylaşımında bulunmak yer alır. MIT bünyesinde J.C.R Licklider, 1962 yılında bilgisayarların global şebekesini önerdiği ve sosyal etkileşimlerin kayıtlı ilk tanımını yaptığı, "kısa notlar serisi" çalışmasını yayınlamıştır.

Leonard Kleinrock İnternet bağlantısının temelini biçimlendirmek için paket anahtarlar teorisini geliştirmiştir. Sör Tim Berners-Lee 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ WWW (WORLD WIDE WEB) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuştur. Aynı zamanda ilk ağ tarayıcısı yazılımını, 1990 yılında, geliştirmiştir. 1994 yılında ağ ile ilgili standartları dünya çapında belirleyecek açık bir kurum olan W3C'yi kurmuştur, halen de başkanlığını yapmaktadır. İnternetin ortaya çıkmasından itibaren bugüne kadar farklı web kuruluşları, araçlar ve sistemler kurulmuştur. SEO Kursu bunlardan en önemlilerini, başarılı olanlarını şöle açıklamaktadır :

ARPANET

1977 yılında Birleşik Devletler Savunma Bakanlığı bünyesinde bağlı ARPA (Gelişmiş Savunma Araştırmaları Projeleri Birimi) tarafından geliştirilen dünyanın ilk paket dağıtımı ağı ve evrensel İnternet'in öncülüdür. İnternetin temel taşı olarak kabul edilir. Çok sayıda bilgisayar kullanıcısının birbirleriyle haberleşebilmelerini öngören bir bilgisayar ağıdır.

FTP & TCP/IP

1980’li yıllarda geliştirilen FTP & TCP/IP bilgisayarlar ve ağ cihazları arasında iletişimi sağlamak amacıyla standart olarak kabul edilmiş kurallar dizisidir. TCP/IP iki katmanlı bir haberleşme protokolüdür. Üst Katman TCP(Transmission Control Protocol) verinin iletimden önce paketlere ayrılmasını ve alıcıda bu paketlerin yeniden birleştirilmesini sağlar. IP iletilen paketlerin istenilen ağ adresine yönlendirilmesini kontrol eder. FTP dosya aktarım iletişim kuralı olarak bilinir. Bir dosyayı FTP kullanarak başka bir TCP/IP ağı üzerindeki kullanıcıya yollamak için o ağdaki bilgisayarda geçerli şifreler gerekmektedir.

ETHERNET

1973’te Xerox PARC tarafından geliştirilmiştir. Yerel ağlar için kullanılan veri çerçevesi tabanlı bir bilgisayar ağı teknolojisidir. Bilgisayarlar arasında bağlantı kurmaya yarayan bu yöntem ile cihazlar için ethernet kartı adı verilen bir donanım ile iletişim kurarlar.

INTERNET

Kendi aralarında bağlantılı ağlar anlamına gelmektedir. 1985 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Askeri iletişim sistemi olarak 1960’ların başında projelendirilen internet, ARPANET adı ile hayatımıza girmiştir. İnternet, başlangıç aşamalarında bilgisayar uzmanları, bilim insanları ve kütüphaneciler tarafından kullanılmıştır.

WORLD-WIDE-WEB

1989’da yaygınlaşan, kısaca WWW, birbiriyle bağlantılı, İnternet üzerinde çalışan ve "www" ile başlayan adreslerdeki sayfaların görüntülenmesini ve görüntü, ses ve veri paylaşımı yapmayı sağlayan ağdır.



Netscape

1994 yılında kurulan Netscape, AOL tarafından geliştirilen tarayıcıların genel adıdır. 28 Aralık 2007 tarihinde sitesinde yaptığı duyuruyla 2008'in Mart ayından itibaren herhangi bir güncellemede bulunmamışlardır.

YAHOO!

1995 yılında Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulmuş bir portaldır. Seo kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşmasını, birbirlerine e-posta yollamasını sağlar. Aktif 40 milyon kullanıcısı vardır.

amazon.com

Jeff Bezos tarafından 1994 yılında Amerika'nın Seattle şehrinde kurulan amazon.com elektronik ticaretin öncüsüdür. DVD, kitap, oyun, elektronik eşya ve aksesuar satışı yapılmaktadır.



eBay

3 Eylül 1995 yılında Pierre Omidyar tarafından kurulan eBay, en büyük açık artırma usulü alışveriş sitesidir. eBay'de her ürünün satıcısı farklı olduğundan her sunulan ürünün tanımı ve ödeme şekli değişiktir.

Java

1995 yılında James Gosling tarafından geliştilen Java, açık kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli ve adım adım işletilen programlama dilidir. 1995 yılında Sun Microsystems'in çekirdek bileşeni olarak piyasaya sürülmüştür. Birçok uygulamayı ve web sitesini çalıştırmak için gereklidir.

Aol.

America OnLine'ın kısaltmasıdır. ABD'nin ve dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı ve şirketin yasal markasıdır.





İletişim Bilgileri

Kartaltepe Mahallesi Alpay İzer Sokak No: 4
Bakırköy – İstanbul

Çağrı Mer. 444 30 98
Tel: 0212 570 60 77
Fax: 0212 660 69 50
Cep: 0549 550 30 98
[email protected]

Seo Akademi En Çok Tercih Edilen SEO Kursu ? Kurumsal ve Bireysel Eğitim
seo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla