Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mart 2011, 20:56   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Yaza 'estetik' hazırlık



Uzmanlar, sağlıklı kilo vermek için estetik ve güzellik kamplarını öneriyor. Uygulanan programlardan biri size göre olabilir.





Soğuk kış günlerinde hareketsizlik, televizyon başında geçirilen saatlerin uzaması ve yüksek kalorili besinlerin bolca tüketilmesi nedeniyle alınan kilolar, yaza girerken özellikle kadınların kilo verme ve sıkılaşma telaşına düşmesine neden oluyor.

Kilo vermek için internet üzerinden sunulan ucuz yöntemlere yönelinmemesi uyarısını dile getiren bir estetik kliniği yöneticisi Burak Erol, “Bölgesel incelme söz konusu olduğunda hastalara onlarca yöntem sunuluyor. Bunların bazısı etkili, bazısı ise zayıf etkili. Üstelik her cihaz her vücut tipine uygun değil. Hastaların en verimli ve güvenli sistemleri tercih etmesi çok önemli” dedi.

Uygulanan programın, hastaların hedeflenen kiloya ulaşmalarını sağlaması gerektiğini anlatan Erol, “Şok diyetlerle, ağır ve bilinçsiz sporla ****bolizma düzenini bozanların hızla verdiği kiloları aldığına ve kilo alıp vermeden dolayı giderilmesi güç çatlak ve sarkma problemleriyle karşılaştıklarına şahit oluyoruz. Nisan başında başlayan ve Mayıs sonuna kadar devam eden 'estetik ve güzellik kampı' ile hastalar uzman gözetiminde sağlıklı bir vücuda kavuşabiliyor” diye konuştu.

Cimnastik ve Kardiyo Şefi Taylan Özkan da bahar aylarında, kendilerine yaza fit girmek ve kilo vermek isteyen çok sayıda kişinin başvurduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

“Spor salonuna yazılan bu kişiler yaz öncesinde aynı zamanda çeşitli diyetler ve incelme sistemleri de kullanıyor. Ama bu çalışmalar birbirinden bağımsız yürütüldüğü için ya diyetisyen, yapılan egzersize uygun bir öneri getirmiyor ya da kişi ağır bir bölgesel incelme cihazını kullanıyor ve ödem önleyici, dolaşım sistemini harekete geçiren egzersizlerin tavsiye edilmesi gerekiyor. Aslında sorun sadece tavsiye ile de bitmiyor. Bazen fitness ekipmanları yanlış açılar, sıralama ve tekrar sayılarından dolayı maksimum faydayı sağlamıyor. Bu tarz çalışmaların tamamen profesyonel bir eğitmenle kişiye özel olarak planlanması ve uygulanması gerekiyor.”

Özkan, “estetik ve güzellik” kamlarında, her hastaya özel program çıkarıldığını ve tüm derslerin kişisel eğitmenle özel bir ders şeklinde yapıldığını söyledi.

Bilinçsiz diyet programları saç döküyor

Dr. Birgül Altuntürk de yaz hazırlığı yapmak üzere kilo vermek isteyenlerin bilinçsizce diyet ve spor yaptıklarını ifade ederek, kısa zamanda kilo vermek için kulaktan dolma diyetlere girişenlerde, bilinçsiz spor ve uygun olmayan sistemleri kullananlarda saç dökülmesi, ciltte gevşeme, sarkma ve çöküntüler ortaya çıktığını belirtti.

Selülit, bölgesel yağlanma ve aşırı kilolara karşı kişiye özel diyet, cihaz seçimi ve takip gerektiğini vurgulayan Altıntürk, bu işlemlerin doktor kontrolünde gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti.
Başka bir estetik kliğinin yöneticisi Uzman Dr. Tülay Türksoy Akvardar ise 2 ayda 2 beden incelmenin Türk kadınının yaz yaklaşırken en büyük arzusu olduğunu, ancak hastaların bilinçsiz diyetler ve düşük etkili, uzun seanslı programlardan bir süre sonra sıkılarak vazgeçtiklerini belirtti.

Akvardar, kent yaşamında insanların çabuk ve zahmetsizce uygulanan, uzun süre etki gösteren ve cerrahi olmayan incelme programlarına ilgi gösterdiğini ifade ederek, bunu diyet ve egzersizle birleştirmenin kişinin kendi inisiyatifiyle güç olduğuna dikkati çekti.

Güzellik ve estetik kamplarında diyet, fitness ve bölgesel incelme-sıkılaşma programlarının aynı mekanda uygulanması ve kişiye özel takip sisteminin bulunmasından dolayı başarı oranlarının yüksek olduğunu vurgulayan Akvardar, 40 ve 42 bedendekiler için “2 ayda 2 beden incelme” programının başarılı sonuçlar verdiğini bildirdi.

Kamplarda neler var

Estetik ve güzellik kamplarında kişilerin vücut yapılarına göre farklı programlar uygulanıyor. Diyetisyen eşliğinde egzersiz yapılarak kilo verilen bu programlarda, kilo verme sonrası oluşabilecek sarkma deformasyonlarını önleyecek yöntemler uygulanıyor.

Belirgin bölgesel yağları olmayanlar için ise genel olarak vücudu biçimlendiren sistemle yağ yakımını hızlandıran ve kasları güçlendiren uygulamalar tavsiye ediliyor. Güzellik ağırlık programlarda ise oksijen bakımı, beslenme danışmanlığı, el ve ayak bakımı, mikro peeling, cilt bakımı, özel antrenör eşliğinde fitness/kinesis ya da pilates çalışmaları, selülit ve ödem giderici masaj uygulanıyor.
__________________


İlk kez değil bu kaLp hazır bütün eLvedaLara
var git gönüL yasak bize sevda
Senden uzak diyar diyar gezer kalbimde hasret
Boynum bükük sensiz her yer gurbet
Uyuduğum dizlerine sevda rengi gözlerine
GönüLsüz eLveda yar...
Ömrüm ağlar takvimlerde bir sürgündür bu can tende
Ben gitsem de kalbim senLe
gönüLsüz eLveda Aşka. http://nettekeyif.com/image.php?type...ine=1300830921
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla