Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2016, 20:45   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Ofiste Konsantrasyonu artıracak Fikirler?


İş yerlerinde genel olarak konsantrasyonu artıracak durumlar arasında arkadaşlık ilişkilerinin üst seviyede tutulması ve hobiler ile ilgilenilmesi önemlidir. Gün içerisinde zamanımızın neredeyse tamamını iş yerinde geçirdiğimiz için bu konuda iş yoğunluğunun da etkisiyle stres altında kalabiliyoruz.
Ofiste ortalama 8 ile 9 saat bir zaman dilimi geçirdiğimiz için gündelik işlerin de ofis malzemeleri saatlerinde yapılması gerekebilir. Bu yüzden zaman kaybının yaşanmasının yanında yapılması gereken işleri düşünmek bile konsantrasyonu olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Ofis hayatında verimliliği artırmak için yapılabilecek şeyleri detaylı bir şekilde bilmeniz de fayda var.
Öncelikle günlük yapılacaklar listesi belirlemelisiniz. Daha sonra bu liste içerisinde öncelikli olanları kontrol ederek yoğunlaşmalısınız. Bu şekilde fotokopi kağıdı iş yoğunluğu da azalacak ve kendinizi rahat hissedebileceksiniz.
İş yapıp zamanınızı kısaltmaya çalışabilirsiniz. Yapılacaklar listesindeki işlerinizi bitirdikten sonra farklı işlere yoğunlaşmanız konsantrasyonunuzu artıracaktır. Ayrıca bu işlemleri yaparken sık sık mola da vermeniz gerekecektir. Motivasyonunuzu belirli aralıklarla vereceğiniz molalar kesinlikle artırmaktadır.
Bunun yanında bir not defteri tutmanızda da fayda bulunuyor. Yaratıcılığınızı geliştirmek adına kısa notlar almalı ve ofisinizdeki performansınızı artırabilirsiniz. Not defterinize daha sonraları göz gezdirecek ve eksik olduğunuz alanlarda tekrar çalışmalara başlayabileceksiniz.
Kendinize kişisel bir zaman yaratmanız da çok önemlidir. Günde en az 1 saat kişisel zaman ayırarak kendinizi iyi hissedebilirsiniz. Daha sonra işinizin yoğunluğuna göre uygun olan saat dilimlerinin yaratılması sonucunda motivasyonunuz artacaktır.
Gün ortası ve gün sonu değerlendirmeler yaparak işlerinizin ne kadarını yapabildiğinizi kontrol etmeniz gerekecektir. Listeniz ve öncelikleriniz büro malzemeleri hayatınızda sizleri rahatlatacak ve iş yoğunluğunuzu da azaltacaktır. Ofiste geçen zamanın verimli kullanılması ayrıca sosyal hayatınızı da olumlu bir şekilde etkileyecek ve başarılı olmanızı sağlayacaktır.
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla