Konu: Kombi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2016, 00:07   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Kombi

Kombi yabancı kökenli bir kelime olup, kat kaloriferi terimi yerine kullanılan bir kelime olmuştur. Kombiler, tüp ya da doğalgaz kullanılan yaşam alanlarının sınmasında ve sıcak su gereksinimin karşılanmasını sağlayan cihazlar olarak tanımlanabilmektedir.

Kombileri kullanım prensibi, bireysel kullanım esasına dayandırılarak geliştirilmiş sistemlerdir. Kat kaloriferlerinin çalışma prensibinden farklılaşan kombilerde, kazanlarda depolanmış suyun ısınmasından ziyade, bir boru içerisinde akan suyun ısınması ile ısı verme söz konusudur. Bu yönleriyle, kombiler, oldukça küçük bir alanda konumlandırılmaktadırlar. Kombilerde, cihaz içerisinde yer alan boyler ya da diğer adıyla ani su ısıtıcısı ile sıcak su ihtiyacı karşılanmaktadır.

Kombiler pilot alevli ve elektronik olarak ateşleme sistemine sahip olarak 2 farlı çeşitte üretilmektedir. Bunun yanı sıra, kombiler, havanın temin ediliş şekli ve baca gazlarını nasıl dışarıya verdiği ile ilgili de sınıflandırılmaktadırlar. Bu sınıflandırma en bilinen kombiler, açık yanma odası bulundurmayan hermetik kombiler ve yanma odasına sahip olan bacalı tip kombilerdir.

Kombiler, gerek ısınma, gerekse sıcak su temini açısından, tüp ya da merkezi ısınma sistemlerine göre çok daha ekonomik çözümler sunan cihazlardır. Kişilerin tercihine göre farklı ısı derecelerine göre ayarlanabilme özelliği ile yaşam alanlarına istenen ısıyı sağlama noktasında da büyük konfor ve kolaylık sağlayan kombilerin, dekorasyon açısından da az yer kaplamaları bir diğer avantajı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kombi seçiminde bazı noktaların göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu noktalardan ilki ve en önemlisi, komini kullanılacağı mekânın hacmi olmaktadır. Gaz çıkışı ve ortam güvenliği açısından, kombilerin konumlandırılacağı alanların en az 12 metreküp ölçüsünde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kombinin seçimi sırasında dikkat edilecek bir diğer nokta da kombinin monte edileceği alanın havalandırma durumudur. Tercih edilen kombinin abaca bağlantısı ve bu bağlantıların hava ve gaz çıkışına olan ölçüleri de göz önünde bulundurulmalıdır Bu ölçüler kombinin montajı sırasında da kontrol edilmektedir.

Kombilerin kullanılacağı alanların ısı kaybetme dereceleri ve yalıtım seviyeleri de kombilerin seçiminde önem taşımaktadır. Kombilerin genel üretim seviyeleri ortalama 25.000 kcal/h kapasitesinde olup, ısı kaybı ve yalıtıma göre ortamın ısıtılma durumu belirlenmelidir. www.kombiklimashop.com
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla