Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2016, 22:48   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Lazer Epilasyonu Nedir?

Lazer epilasyon belli dalga boylarında ışık enerjisi kullanılarak tüylerin yok edilmesi yöntemidir. Lazer epilasyonla ilgili en büyük problem, en çok sorulan soru, lazer epilasyonun riskli olup olmadığı yönündedir. Yaklaşık 40 yıllık bir süredir epilasyon ve lazer teknolojileri tıpta kullanılmaktadır ve şu ana kadar lazer epilasyona bağlı herhangi bir yan etki bildirilmemiştir. Yalnızca epilasyon amacıyla kullanılan lazer ışığı yalnızca kıl köklerine gider buradaki melanin pigmentinde görerek, tanıyarak ısı oluşturur. Oluşan bu ısı kıl köklerinde harabiyet yaparak zaman içinde seanslar ilerledikçe de tüylerin tekrar çıkmasına engel olur.

Lazerlerle ilgili yine en çok sorulan sorulardan biri de hangi lazer cihazının daha iyi olduğu yönündedir. Epilasyon amaçlı en çok kullanılan lazerler alexandrite, diod ve endiac lazerlerdir. Ancak bunların birbirine üstün ve eksik tarafları olduğu için bu sorunun net bir cevabı yoktur. Kıl tipine ve cilt tipine bakıldığı zaman lazer seçimi buna bakılarak yapılırsa daha doğru olur. Lazerler de seanslar ortlama 5-10 seans aralığındadır. Yine beyaz ten ve koyu kılın olması seansların daha erken bitmesine neden olur.

Lazer epilasyon seanslar şeklinde uygulanır. Ortlama seans aralıkları 6 haftadır. Bu arada zaten tüylerin tekrar çıkması beklenir. Tüyler çıktıktan sonra da sonraki seanslar uygulanır. Lazer epilasyon seansları ilerledikçe tüylerde zaten belli oranda azalacaktır.

Kaynak: Lazer Epilasyon, Epilasyon Merkezi, Epilasyon, Lazerli Epilasyon
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla