Konu: Termosifon
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2016, 00:49   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Termosifon

Bir yerden başka bir yere ısınan sütun iletimini sağlayan bir düzendir. Her alandan kullanılan elektrikli ısıtıcılar termosifondur. Sıvılar termosifonlarda alt kısımda ısıtılmaktadır. Sıvının ısınma işlemi bitmesi üzerine genleşerek yukarıya doğru hareket etmesi üzerine hedefine ulaşır. Isınan sıvı her türlü kullanılabilir.

Suyun kullanılması halinde kazanın alt kısmına genleşerek tekrar geri dönmektedir. Genleşerek geri dönen su daha fazla ısınarak yukarıya çıkmaktadır. Bu durum herhangi bir etkiye maruz kalmadan kendi kendine gerçekleşmektedir. Böylelikle sıcak su elde etmek için uygun bir borulardan meydana gelmiş kazandır.

Termosifon suyun her zaman kullanıma hazır halde bulunmasını sağlamaktadır. Suyun ısı seviyesi istenilen dereceye getirilebilir ve aynı derecede su sıcaklığı sabit tutulması bu şekilde yapılabilir. Böylelikle elektrik tasarrufu yapmış olursunuz. Termosifonu seçerken en düşük fiyatlar ilginizi tabiki çekecektir. Fakat çok fazla uçuk olmayan fiyatlara da uzun ömürlü bir kullanıma sahip ürünler bulunmaktadır.

Bütçenizi çok fazla aşmayacak don donanıma sahip kaliteli olanını seçmenizi tavsiye ederim. Evinizin ihtiyacına göre almanız bu hususta çok önemlidir. İhtiyacınızın fazlasını ya da ihtiyacınızdan az kapasiteye sahip olanını almanız sizi ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Hem faturanıza hem de kullanımda sizi zora sokarak sıkıntıya uğratabilir. Bu durumu yaşamamak için ihtiyacınıza uygun olanını almaya özen göstermelisiniz.

Suyun sıcaklık derecesi doğru ayarlanması gerekmektedir. Aşırı yüksek derece ayarlanmış su ısısı aniden açılıp kullanılması üzerine sizin veya evinizde bulan kişilerin yanmasına sebebiyet verebilirsiniz. Özellikle çocuklarınız var ise termosifon su kontrol ısısı önem arz etmektedir. Kullanan kişiler sadece dışarıdan müdahale ederek temizleyebilirler. İçini temizlenmesi sizin açınızdan tehlikelidir. Ancak bunun için aralıklı zamanlarda evinize çağıracağınız yetkili personeller ile iç kısmına bakım ve onarım yaptırabilirsiniz. Güvenlik açısından bu kontrollerde sizi koruyacaktır.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla