Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2016, 19:49   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Tekstil Baskı – Rotasyon Baskı Yöntemi



Tekstil baskı tekniklerinde uzun metrajlı baskı yapılacaksa rotasyon baskı en avantajlı olanıdır. Bu baskı yönteminde kumaş geniş bir kauçuk üzerinde sürekli dönen baskı silindirinin altından geçer. Rotasyon baskı ilk yatırım ve makine parkı anlamında en pahalı olanıdır. Kumaş kalınlığı desene bağlı olarak maksimum dakikada 90 metre baskı yapılabilir, personelin tecrübesi ve işlem hızı da bu rakamları etkileyebilir.
Son yıllarda tekstil baskıalanında önemli avantajlara sahip olan rotasyon baskı yöntemi tercih edileye başlanmıştır. Üretim hızı oldukça yüksektir ve film – druck baskıdan 2 – 3 kat daha hızlı baskı yapabilir. Rulo baskıya göre daha kaliteli sonuçlar verir, renk sararması, renk kirlenmesi ve boya ezilmesi gibi sorunlar yaşanmaz. Baskının eni 3 metre 20 santime kadar uzayabilir, istenildiği takdirde iki dar kumaş yan yana baskı işlemine tabi tutulabilir.
Tekstil baskı yöntemleri arasında birçok yöntem vardır, istenilen ürüne göre yöntemler farklılaşabilir, Mina Transfer baskı alanında adından söz ettirmiş köklü bir firma olarak kaliteli ürünler sergilemektedir, tüketiciler firmaya http://www.minatransfer.com.tr web sayfasından ulaşabilirler.
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla