Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2016, 21:24   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Kilo vermek için yapılması gerekenler

Son yıllarda dünyada kilo alan insan sayısı her geçen gün artmakta olup; şehir yaşamının stresi, yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam gibi sebepler kilo artışını olumsuz yönde etkilemektedir. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte insanlar dışarda birbirleriyle buluşup sosyalleşmek yerine cep telefonu-bilgisayar gibi iletişim araçlarını kullanmayı tercih etmekte; bu da hareketsiz insan sayısını daha da arttırmaktadır.
Kilo vermek için yapılması gerekenler nelerdir sorusuna yanıt almak istiyorsanız bu yazı sizin için yararlı olacaktır.
Düzenli Spor
Düzenli olarak spor, egzersiz yapmak hem kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayacak hem de sizi sağlıklı ve fit bir görümüne kavuşturacaktır. Üstelik bunun için pahalı spor salonlarına gitmenize gerek kalmadan, evde yapacağınız ufak egzersiz setleri veya dışarıda tempolu yürüyüş oldukça yararlı olacaktır.
Beslenme Alışkanlıkları
Kilo verirken yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini hepimiz biliriz. Fakat birçoğumuz bunu uzun süre uygulayamayız. Bunun temel sebebi beslenme alışkanlıklarımızdır. Diyet döneminde ekmek, şeker, karbonhidrat gibi kilo yapan besinleri yemeyi kessek de ideal kilomuza ulaştığımızda; ya da diyeti bıraktığımızda bu besinlere geri döneriz. Oysaki sadece kilo vermek için değil; sağlıklı bir yaşam sürmek için şeker, karbonhidrat ve yağlı besinlerden uzak durmalıyız. Eğer iyi beslenmeyi alışkanlık haline getirebilirsek ideal kilomuza da ulaşabiliriz.
Düzenli Uyku ve Güne Erken Başlamak
Kilo vermek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak istiyorsanız düzenli uyku uyumak ve güne erken başlamak gerekmektedir. Geç saatlerde kalkmak ****bolizmanızın yavaşlamasına neden olur ve kilo verme hızınızı yavaşlatır.
Kahvaltı yapmak
Güne kahvaltıyla başlamak ****bolizmanızın çalışmasına yardımcı olur. Protein ağırlıklı bir kahvaltı hem sizi tok tutacak hem de gün içindeki gereksiz atıştırmalıklarınızın önüne geçecektir. Özellikle kahvaltıdaki yumurta tüketimi birçok uzman doktor ve diyetisyen tarafından önerilmektedir.
Kilo vermek birçok insanın hayali olsa da esas önemli olan sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmaktır. Bu yüzden sadece ideal kiloya ulaşmak için değil bu kiloyu korumak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için yediklerimize dikkat etmeliyiz. Kilo vermeye çalışırken aceleci olmamak ve motivasyonunuzu yüksek tutmak başarıyı arttıracaktır. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

Web Sitemiz: http://kilovermek.com/category/kilo-vermek/
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla