Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2016, 02:03   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Görüntüleme Cihazı Nedir?



Görüntüleme cihazı gözle görülmeyen, el ile ulaşılamayan noktaların görüntülenmesi için kullanılan cihazlardır. Videoskop olarak da bilinen bu cihazlar endüstriden tıbba, elektrik-elektronikten tarıma kadar birçok alanda kullanılır.

Video Boroskop Cihazı Ne İşe Yarar?

Video boroskop adı verilen cihazlar birçok alanda kullanılır ve görünmeyen noktaların görüntülenmesine yardımcı olur. Doğalgaz hatları, buhar kazanları, yakıt tankları gibi hayati önem taşıyan riskli alanlarda kaçak, sızıntı, yüzeysel çatlak, korozyon gibi sorunlar olup olmadığını gözle anlamak mümkün değildir. Videoskop ise bu tür alanlarda ortaya çıkan kaçak, sızıntı ve çatlak gibi problemleri kolayca bulmaya yardımcı olur. Cihazın sahip olduğu görüntüleme teknolojisi doğalgaz hatlarında, buhar kazanlarında ve yakıt tanklarında oluşabilen ve hayati önem teşkil eden hasarları bularak anında müdahele edilmesini sağlar.
Cihaz endüstrinin birçok kolunda kullanılır. Örneğin üretimi yapılan endüstriyel ürünlerin daha üretim aşamasındayken kalite kontrolleri bu cihaz ile yapılarak hatalı ve kusurlu üretimin önüne geçilmiş olur. Elektrik elektronik sektöründe de görüntüleme cihazları kullanılır. Elektrik aksamlarının görünmeyen ve elle ulaşılamayan noktalarının kontrolü bu video boroskop cihazlarla yapılır. Böylece aksayan unsurlar kolayca tespit edilerek önlem alınır.
Tarım alanında da görüntüleme cihazlarından yararlanılır. Tarım yapılan alanda ortaya çıkan haşereler ürüne büyük zarar verir. Tarımsal üretimi olumsuz etkileyen bu haşerelerin tespiti ve incelenmesivideoskop ile mümkündür. Haşerelere karşı önlem almak için öncelikle haşerelerin tespit edilmesi gerekir. Cihaz haşereleri görüntüleyerek, hangi mücadele yönteminin kullanılması gerektiğini belirlemede yardımcı olur.
Basım sektöründe yani matbaacılıkta da görüntüleme cihazları kullanılır. Hatalı basılan matbuatı görüntüleme cihazı yardımı ile kolayca tespit etmek mümkündür. Bu nedenle basım ve yayım sektöründe de görüntüleme cihazları kullanılır.
Sağlık alanında da cihazın birçok farklı modeli kullanılır. Bunun dışında güzellik salonlarında ve bakım merkezlerinde de video Endoskop cihazı kullanılır. Saçın ve cildin yapısını incelemek için kullanılan bu cihazların güzellik sektöründe kullanımı gün geçtikçe daha da yaygınlaşmakta.
Görüntüleme cihazları ile hatalı, kusurlu, kaçak bulunan noktaları tespit etmek mümkündür. Video boroskop görüntüleme cihazı çeşitli görüş açılardan ve derinlikten görüntü alabildiği için farklı alanlarda kullanım için uygundur.
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla