Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2016, 00:11   #1
IntelAtom
Keyifli~Üye
 
IntelAtom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 24 Temmuz 2015
Mesajlar: 295
IntelAtom is on a distinguished road
Puanlar: 2.446, Seviye: 1
Puanlar: 2.446, Seviye: 1 Puanlar: 2.446, Seviye: 1 Puanlar: 2.446, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart İzmirin lokma tatlıcısı

Web site adresi: Bumfalokma.com.tr
Web site konusu: İzmir lokmacı - İzmir lokma tatlıcısı

Zengin yemek kültürüne sahip Osmanlı Mutfağı bizlerin damak tadına yüzyıllardır hitap etmektedir. Yemekler, içecekler ve özelllikle tatlıları ile doyulmaz lezzetlere sahiptir. Öyle ki vazgeçilmezimiz haline gelmiş bu lezzetler hala bile yapılagelmektedir.



Yüzlerce lezzete sahip Osmanlı Mutfağı'nın nadide lezzeti olan lokma tatlısı da hala yapılan lezzetlerden biridir. Aslen Arap Mutfağı'na has olsa da bu lezzet bizim mutfağımızda da yerini aldı. Un, tuz, maya ve şeker koyularak hazırlanarak kıvamlı şerbet dökülerek tatlandırılmış olarak servis edilen tatlının yapılış amacı öncelerde cenaze zamanı ölünün hayrı için veya sünnet düğünlerinde davetlilere dağıtılmak üzereydi. Yapılacak lokmanın taze olarak hazırlanması, kızartılması ve dağıtılması makbuldü.

İzmir ile özdeşleşen tatlı İzmir'de nerdeyse köşe başı satılıyor dersek yalan olmaz. İki çeşidi olan lokma tatlısı küre şeklinde olunca izmir lokma tatlısı, ortası delik olarak yapılan ise saray tatlısı olarak biliniyor. Bu kadar tercih edilen, keyifle yenen bu tatlıyı herkes lokmacı yapamaz. Bu lezzete emeğini ve yıllarını vermiş olan birinin ustalığı da şarttır. İzmir'de yaşıyorsanız kesinlikle yenmesi gereken bu tatlı bumfalokma.com.tr adresi üzerinden de hizmet sunmaktadır. Komşularınız, akrabalarınız ve özel günlerinizde tercih edeceğiniz nadide adres olacak olan bumfalokma.com.tr adresi aradığınız ilgi ve alakayı sizlere sunacak ve memnun olarak ayrılmanızı sağlayacak.



Tek yapmanız gereken internet üzerinden lokmacı izmir web sitesi bumfalokma.com.tr adresine girmek ve bu lezzeti kapınıza kadar çağırmak. Sizde vazgeçilmez bu lezzeti en doğru adresten yemeli ve dostlarınıza tavsiye etmelisiniz.
IntelAtom isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla