Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2016, 23:41   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru



Organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan ve gerekli olan maddeleri taşıyan kanı pompalamakla görevli olan kalp, bu işlevi yapmak için dakikada yaklaşık 70 defa kasılır ve her defasında diğer organlarımıza kan gönderir. Organların canlılığını koruyabilmeleri ve görevlerini de başarıyla yerine getirebilmeleri için oksijen ve besin maddelerine gereksinim duyulur. Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru bu anlamda yaşanacak sorunlara karşı devreye girer ve kısa sürede teşhis koyarak tedavi işlemlerini başlatır.

Kalp Damar Hastalıklarında Tedavi

Koroner damarlarda görülebilecek darlık ya da tıkanıklıklarda aynı seansta ya da daha sonra balon anjiyoplasti işlemi yapılabilir. Bu işlemde damar içindeki dar bölgede özel olarak hazırlanan balın kısa süreli olarak şişirilir ve bu darlık genişletilir. Aynı damarda birden fazla darlığa ya da yine birden fazla damardaki darlıklara da balon anjiyosu yapılabilir. Balon işleminde darlık bölgesinde ucunda şişebilen bir balon yerleştirilir ve daha sonra damardaki darlıklar açılır.
Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru bu konudaki risk faktörlerini de sizlere şu şekilde sıralayacaktır;

• Yaş: Erkeklerde 45 yaş ve üzeri, kadınlarda ise 55 yaş ve üzeri.
• Cins: Erkeklerde daha sık görülmektedir.
• Tüketim: En fazla sigara tüketiminde risk faktörü oluşmaktadır.
• Hareketsiz Yaşam: Bu konuda uzmanlar haftanın en az 3 günü veya günde en az 30 dakika egzersize zaman ayırmanızı tavsiye ediyor.
• Hastalıklar: Daha çok şeker hastalığından kaynaklı görülmektedir.
• Depresyon ve Stres: Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre depresyona giren ya da stresli yaşayan kişilerde kalp ve damar hastalıklarının daha çok görüldüğü belirtilmiştir.
Günümüzde Kalp ve Damar Cerrahisi Doktoru bu uygulamalara bağlı olarak kalp hastalıklarının teşhisi ve tedavisi konusundaki ilerlemeler ile birlikte hastalara yardımcı olmaktadır. Bu ilerlemeler sonucunda ise örneğin; bebek doğmadan önce kalp hastası olup olmadığı anlaşılabilmektedir. Doğumsal anormallikler hızlı bir şekilde tespit edilerek doktorlar tarafından müdahale edilir. Bu anlamda günümüzde kalp ve damar cerrahisi ile ilgili yapılan işlemler ve risk faktörleri bu şekildedir. Uzman doktor ise tüm tıbbi müdahaleleri hızlı bir şekilde gerçekleştirir.

Web Sitemiz: Kalp Ve Damar Cerrahisi Uzmanı | Dr. Kocamaz
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla