Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2016, 12:24   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Teknolojinin Başkenti Ankara Teknopark



Teknolojinin Başkenti Ankara Teknopark

Ankara da yer alan Teknopark geleceğin yeni icatlarının, değerli eğitim bilgileri ile pekiştirilerek ortaya çıktığı bir üretim fabrikasıdır. Ürünler ve sistemler üzerinde yapılan ARGE çalışmaları sayesinde katma değerli ürünlerin ortaya çıkarıldığı bu alan, Avrupa ülkelerinde de aynı şekilde yer almaktadır. Hedef olarak ise ekonomik ve sosyal yapının güçlendirilmesinin yanı sıra teknolojinin sağladığı kolaylıkların hayatımıza daha hızlı şekilde etki etmesi sağlanmaktadır. Ankara teknopark Dünya çapında yeni olarak kabul edilen birçok teknolojinin geliştirilmesine de ev sahipliği yapmaktadır.

Yapılan araştırma kategorisine göre Tekno kelimesi değişiklik gösterse de genellikle Ankara teknokent olarak şehir halkının aklında yer edinmektedir. Peki, böylesine ileri teknolojilerin incelendiği Tekno alanlar aslında sanayileşme ve gelişim gösteren firmaların doğmasına yardımcı olmaktadır. Ana kaynaklar ve ham madde konusunda dış ülkelere bağımlılığı azaltacak üretim alanları oluşturulmasının yanı sıra Eğitim ve Bilimi aynı çatı altında birleştirmek ülke ekonomisinin kalkınmasını da doğrudan etkileyecektir.

Aslında girişimcileri özendirecek bir tasarıma ve yapıya sahip olan bu alanlar, öğrencilik hayatından iş hayatına geçiş sürecini de profesyonel şekilde sağlamaktadır. Prototiplendirme sürecinden tüm test aşamalarına kadar öğrencilerin şahit oldukları uygulamalar bulunmaktadır.

Teknopark Ankara iline de katkılarından dolayı şehrin gelişimini doğrudan etkilemektedir. Bölgenin sanayi ile iç içe olmasının yanı sıra en önemli özelliklerinden biri de vergi muafiyeti konusunda Devletin sağladığı imkânlar ve desteklerdir.

teknoparkankara.com.tr
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla