Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2016, 20:30   #1
nullsix
Keyifli~Üye
 
nullsix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 16 Eylül 2011
Mesajlar: 2.458
nullsix is on a distinguished road
Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1 Puanlar: 33.312, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Halı Yıkama Makinesi Seçim Kriterleri

Halı Yıkama Makinesi Seçim Kriterleri

İşletmenize alacağınız halı yıkama makinesinden yüksek verim sağlamak için doğru makineyi seçmek gereklidir. Makine seçim kriterlerimizi inceleyerek alacağınız makineler, hizmetinizde fark yaratmanızı sağlayarak hem paranızdan hem de zamanınızdan tasarruf sağlar.

Otomatik halı yıkama makinesi Boyutları Ne Olmalı

Makine alırken ilk olarak düşünülmesi gereken konu halı yıkama makinası nın boyutlarıdır. Halı yıkama işletmecisi alacağı makinenin ebatlarına karar verirken 2 kritere göre hareket etmelidir: 1. kriter, makineyi işletmede kurup çalıştıracağı alanın makinenin etrafında rahat hareket alanının olması.

Havuzdan halı alınıp makineye yerleştirirken veya makinenin arkasında rulo halindeki halıyı çıkartırken operatör rahat hareket edebilmelidir. 2. kriter ise işletmenin yıkadığı halıların genişliğidir. Örneğin Türkiye şartlarında en çok kullanılan halı tipi 2x3 yani 6 m2 halıdır.

www.hayikama.com.tr

Eğer işletmenin yıkadığı halıların %90'ı bu boyutlardaysa 2.30 metre genişliğindeki halı yıkama makinesi bu işletme için doğru seçimdir. İşletmenin yıkadığı geniş halı yüzdesi %10'dan fazla olan ya da halıları makineye verirken genişlik ayrımı yapamayacak işletmeler 2.88 metre genişliğindeki otomatik halı yıkama makinası tercih etmelidir. Bu tip makineler, dar halı geldiğinde otomatik olarak dar eksende hareket edip tasarruf sağlar. Aynı kriterler halı sıkma santrifüjlerinde de geçerlidir. Halının genişliğini karşılayabilecek uzunlukta makine tercih edilmelidir.

Web: Hayikama.com.tr
nullsix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla