Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2016, 15:13   #1
WebMzb
Keyifli~Üye
 
WebMzb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 22 Kasım 2015
Mesajlar: 4
WebMzb is on a distinguished road
Puanlar: 313, Seviye: 1
Puanlar: 313, Seviye: 1 Puanlar: 313, Seviye: 1 Puanlar: 313, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 22%
Etkinlik: 22% Etkinlik: 22% Etkinlik: 22%
Standart Pedagog Dilinden Teknoloji

Pedagog Dilinden - Teknoloji bağımlılığı

Hızına yetişilemeyen teknoloji her gün hayatımıza getirdiği yeniliklerle bizi şaşırtmaya devam ediyor. 10 yıl öncesinde dahi yalnızca hayallerimizde yer alan buluşların bir çoğu bugün yan cebimize sığmış durumda. Keşke bu hızlı gelişimin getirdikleri yalnızca olumlu şeyler olsaydı, bu süratli gelişme teknolojiyle birlikte ruhsal ve bedensel gelişimini sürdüren geleceğin nesilleri çağımız çocukları ve gençlerini de özellikle psikolojik yönden olumsuz etkiler konuma geldi.

Bugün pedagog ve psikolog kapılarındaki yığılma da; yaşadığımız çağın önümüze teknoloji olarak koyduğu yeniliklerin payının büyük olduğunu düşünüyorum.

Her yıl bir yenisi çıkan son teknoloji ürünler bilhassa çocuk ve gençlerin elinde oyuncak durumuna dönmüş olan akıllı telefonlar, akıllı aksesuarlar her yeni yıl bir önceki ürünleri demode ve üç yıl önceki teknolojiyi tarih konumuna getirdiğinden olsa gerek algılarımızı da nesnelleştirmeyi ne yazık ki büyük bir ölçüde başarıyor. Çok değerli gördüğü maddi eşyanın kısa sürede gözünden düşmesine alışan ruh değer verdiği insanlara, fikirlere de aynı şekilde davranmaya başlıyor. Hayatı modaya uyuyor fikirleri modayı takip ediyor. Savunduğu fikrin sebebini sorduğunuzda ikna edici deliller sunmak yerine herkesin veya çevresinin öyle düşündüğünü söylemekle yetiniyor. Ya da eskiden inandığı fikirlere neden muhalif davrandığını sorduğunuzda o dündü demeyi kafi görüyor. Günümüz üniversite öğrencilerinin küçükken bilinçli bir aile ortamında yetişemeyenleri veya pedagog desteği almayanları toz pembe gördüğü hayatın umdukları gibi olmadıklarının farkına vardıkları 30'lu yaşlarda ise çabuk bunalıma girmeye, psikolog psikolog gezmeye başlıyorlar.

Sözde modern ailelerin ebeveynleri; her istediğini yaparak güzel yetiştirdiğini sandığı çocuğunun tatmin olma hissini kaybetmesine sebep olduğunu ne zaman anlayacak kim bilir? Pembe perde arkasından gösterdiği hayatın aslında daha çok kırmızı olduğunu perde kalktığında anlaması daha mı düzgün hale getirecek biricik yavrusunun psikolojisini? Ne zaman farkına varacak hayatın hafif rüzgarlarına dahi dayanamayan geleceğin neslini yetiştirdiğini...

En kötü vaka ise çocuk yetiştirmeyi bilmediğini bilmeyen; psikolog ya da pedagog a danışmaya da ihtiyaç duymayan bir ailede büyümüş insanlarda ortaya çıkıyor çoğu zaman. Ve zamanında müdahale edilmediği için hiç bir zaman sahip olmadığı ruhsal sağlığına kavuşturmak hiç de kolay bir süreç olmuyor.
WebMzb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla