Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2016, 15:25   #1
prg_y
Keyifli~Üye
 
prg_y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08 Mart 2015
Mesajlar: 114
prg_y is on a distinguished road
Puanlar: 1.535, Seviye: 1
Puanlar: 1.535, Seviye: 1 Puanlar: 1.535, Seviye: 1 Puanlar: 1.535, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 67%
Etkinlik: 67% Etkinlik: 67% Etkinlik: 67%
Standart Depreme Hazır mıyız?

Deprem, hiçbirimizin yaşamak istemediği hem mala hem cana zarar veren doğal felaketlerden biridir. Ancak gerçekleştiğinde de kendimizi ve ailemizi korumak için bir takım önlemler alarak hem mal hem de can kaybını minimuma indirebiliriz. Olası bir depremde evimizde neler yapmalı, ne gibi önlemler almalı ve deprem sonrasında nasıl hareket etmememiz gerektiğini gerçekten biliyor muyuz? Daha da önemlisi depreme hazır mıyız?



Depreme karşı korunmak için öncelikle evimizdeki risk unsurlarını tespit edip önlem alarak başlamalıyız. Deprem başladığı zaman evde bulunan her şey doğal olarak yerinden oynar, camlar kırılabilir, mobilyalar devrilebilir, duvarda asılı olan objeler düşebilir. Bir takım önlemler alarak hasarı en aza indirebiliriz. Yatak odalarımızda özellikle yatağın baş kısmındaki duvarlara ağır tablolar, aksesuarlar kullanmayın. Mutfak dolaplarını duvara sabitlemeli, kapakları mandallarla tutturmalısınız. Buzdolabı, mikrodalga fırın, mini fırın, bulaşık makinesi gibi ağır eşyaları bulundukları yerlere sabitleyin. Salonda mobilyaları ve televizyonu mutlaka sabitlemelisiniz. Gaz ve su tesisatlarını sağlamlaştırarak, depreme dayanıklı ekipman ve materyalleri tercih edin.

Evinizi mutlaka depreme karşı dayanıklılığını kontrol ettirerek, kiracı ya da ev sahibi de olsanız mutlaka deprem sigortası yaptırın. Bu sigortayla evinizin zarar alması durumunda; eviniz içinde oturulabilecek hale gelene kadar barınma masraflarınız karşılanmakta. Eğer depremde eviniz hasar alırsa şimdiden nerede yaşayabileceğiniz konusunda araştırma yapın.

Temel düzeyde ilkyardım dersleri alın. Olası bir depremde yaşanacak yaralanmalara karşı kendinizi ve ailenize ilk müdahaleyi nasıl yapacağınızı öğrenerek evde mutlaka bir yangın tüpü,*deprem çantası ve ilk yardım çantası hazır bulundurun. İçindeki ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek mutlaka yenileyin.

Bütün aile bir araya gelerek bir afet planı hakkında konuşun. Aile bireylerinin deprem öncesi, *deprem anında ve sonrasında nasıl davranması gerektiği konusunda ortak kararlar alın.
Depreme karşı evinizi güçlendirin. Evimizde bulunan duvarlar, kolonlar, duvar ve yer bağlantıları binamızın güçlendirilmesi konusunda önemli bir role sahiptir. Unutmamak gerekir ki deprem her zaman en zayıf noktamızdan bizleri yakalar.
Evde küçük çocuklar varsa; olası bir depreme karşı onlarla konuşmalı ve neler yaşanabileceğini, nasıl davranması gerektiğini anlayacağı dile anlatın. Afet planınızı hazırlarken çocukları da bu sürece dahil edin ve hazırlığınızı çocuklarla birlikte yapın. Çocuklara acil durum hattını aramayı ve çağrı yapmayı öğretin. Deprem anı ve sonrası çocuklarda korku travması oluşturacağından onlara gerekli psikolojik desteği vererek kendilerini güvende hissetmelerini sağlayın.

Depremmalzemeleri.com
prg_y isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla