Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2016, 16:13   #1
Seoptimizasyon
Keyifli~Üye
 
Seoptimizasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02 Haziran 2014
Mesajlar: 603
Seoptimizasyon is on a distinguished road
Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 89%
Etkinlik: 89% Etkinlik: 89% Etkinlik: 89%
Standart Gençliğe Yapılan Yatırımın Önemi - Hüsnü Ünver

Son zamanlarda mühendislik mesleğinin ülkemizde çıtayı yükseltmekte olduğu bilinmekle birlikte, mühendislik alanında oldukça donanımlı ve eğitimli gençler fakültelerden mezun olmaktadır. Bir şirketin bel kemiği olan mühendisler neticesinde, şirketler kâr oranlarını arttırmakta, işlerini büyütebilmekte ve ticari kaygılarını minimuma indirmektedir. Bu nedenle genç mühendisler için yatırım yapılması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra, gençliğe yatırım yapmak aynı zamanda geleceğe yatırım yapmak olduğundan, bu yatırımın herhangi bir şekilde zarar olarak geri dönmesi mümkün değildir. Bu konuda fikirlerini beyan eden mühendis Hüsnü Ünver; sadece mühendislik değil, herhangi bir fakültenin herhangi bir alanından mezun olan gençler içinde istihdam sağlanması gerektiğini ve gençlere yatırım yapılmasının her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, devletin bu konuda gösterdiği çabanın bu aşamada oldukça fazla olduğunu ancak, genç nüfusun istihdam edilmesi amacıyla daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Saygıdeğer Hüsnü Ünver'e Göre Okuyan Neslin Önemi

Okuyan, düşünen, sorgulayan bir neslin, bir ülkenin geleceği için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Hüsnü Ünver, mühendislik fakültesinden mezun olmuş bir gencin, fakülteden mezun olduktan sonra kendini daha fazla eğitebileceği bir kurumun bulunmamasının, genç nesil mühendisler için sorun teşkil ettiğini, bu nedenle mezun gençlerin eğitimlerini devam ettirmeleri ve mesleklerinde doğru bir şekilde ilerlemeleri için gençliğe yatırım yapılması gerektiğini söyleyerek, bir ülkenin yapı taşını oluşturan en önemli popülasyon olan genç neslin kalitesinin, ülkeyi de kalite anlamında ileri taşıyacağını belirtti.


Yatırımların geleceği - Hüsnü Ünver

Hüsnü Ünversadece devlet eliyle bu yatırımın yapılmasının doğru olmadığını, özel kuruluşların da genç nesil için yatırım yapması gerektiğini ve gençlerin doğru bir şekilde istihdam edilmelerini söyleyerek, mühendislik fakültesinden mezun bir gencin muhasebe işiyle ilgilenmesini veya hukuk fakültesinden mezun bir kişiye getir götür gibi işlerin verilmesinin yanlış olduğunu, her gencin kendi alanına göre istihdam edilmesinin en doğru yatırım olduğunu belirtti.
Seoptimizasyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla