Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mayıs 2016, 21:09   #1
Seoptimizasyon
Keyifli~Üye
 
Seoptimizasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02 Haziran 2014
Mesajlar: 603
Seoptimizasyon is on a distinguished road
Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 89%
Etkinlik: 89% Etkinlik: 89% Etkinlik: 89%
Standart Adwords Hesap Uzmanı


Günümüzde Adwords uzmanı ve seo uzmanı deneyim ve tecrübeleriyle web sitelerini ilk sıraya getiren kişi yada kişilerdir. Ajans olabileceği gibi kişiler de bu işi yapabilir. Adwords ile ilk tanışmam 5 yıl öncesine dayanır. Youtube üzerinde kanal açtığım zaman reklamlardan faydalanabilmek için Google reklam aracı olan Adwords kullanmıştım. İlk etapta yabancı gelen sistem zamanla çok daha kullanılabilir bir hal almıştı.
Youtuber ve aynı zamanda Adwords ve Seo uzmanıyım. Sürekli yeni şeyler öğrenerek kendimi geliştiriyorum. Adwords ve Seo ile yapamayacağınız şey yoktur. Amacınız arama motorlarında üst sırada olmak ise yapmanız gerekn optimizasyon kesinlikle Seo'dur. Yine aynı şekilde ürün satıyorsak ve hedef kitlemize ulaşmak istiyorsak yapacağımız optimizasyonun yanına birde reklam gücümüzü ekledik mi işte size Adwords.
Dışarıdan serbest çalışan biri olarak bir çok web sitesi yaptım. Alt yapı olarak genelde Wordpress tercih ettim. Daha sonra e ticaret sitelerine merak sardım ve Opencart ile tanıştım. Opencart seo olarak gerçekten güzel sistem ama hataları gidermez iseniz sıralama da çok gerilere düşebiliyorsunuz. Opencart için dış seo yaparak sitelerin sıralamasını yükseltip satışa büyük katkı sağladım. Adwords hesap yöneticisi olduğum zaman ise reklam gücünü görmüş oldum. Seo ile en üstte yer alabilirsiniz ama Adwords reklamları olduğu sürece aslında aşağıda yer almış sayılırsınız. Fakat arada ince bir fark vardır. Seo da sürekli uygulanan bir optimizasyon olsa da maliyetleriniz daha düşük olabilir. Adwords'te ise sürekli bir maliyet vardır ve rekabet hiç bitmez.
Adwords hesap yöneticisi olarak bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Maliyetlerinizi düşürmek çoğu zaman zordur. Fakat kalite puanı maliyetlerin düşürülmesine etki eden en önemli unsurdur. O yüzden reklamınızın sitenizle sattığınız ürünle alakalı olması ve giren kullanıcıyı bilgilendirici unsurların yer alması gerekir. Sayfa kalite puanınız ne kadar yüksek ise o kadar düşük bütçe ile reklamlarınızı yönetebilirsiniz. Şöyle ki kalite puanı 5ten aşağı ise reklamlarınızın kalite puanını arttırmak için çaba harcamalısınız. 7 ve üzerine çıktığı zaman ise maliyetleriniz düşmeye başlar. Bu yüzden oyun, izle, oyna vb kelimeleri negatif kelimeler olarak eklemek gerekir.
Seoptimizasyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla