Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2016, 17:02   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart En Önemli İçerik Pazarlama Hataları



En Önemli İçerik Pazarlama Hataları

İşlerinizi ilerletmek için içerik pazarlamanın altın kurallarını bilmeniz önemlidir. Çünkü doğru yöntemleri bilmek, hatalardan kaçınmanıza ve bütçenizde zarar etmemenize fayda sağlar. E-ticaret sektöründe özellikle blog içerikleri önemli ölçüde geri dönüşüm almanızı kolaylaştırır. Fakat bazen basit bir hata yapmak bile ciddi maliyet kaybına neden olur. Bu durum aynı zamanda itibar zedelenmesine de yol açabilir. Belli kayıplar yaşadıktan sonra telafi etmektense, en baştan önlemler almak eticaret dünyasında daha makul bir seçenektir. Peki en sık yapılan içerik pazarlama hataları hakkında bilgi sahibi misiniz?
- Ciddi ve kemikleşmiş bir kitleye sahip olabilirsiniz, bunda hiçbir sorun yok. Fakat blog içerikleri hazırlıyorsanız sadece insanların sizi bulmasını bekleyerek yetinmemelisiniz. Page rank'i iyi olan bir şirket olsanız dahi blog içeriklerinizin tanıtımını yapmanız şart. Ancak bu sayede organik trafiğinizin üzerine yoğun bir etkileşim ekleyebilirsiniz.
- Ne kadar ilerlerseniz ilerleyin, içeriklerinizin mükemmeliyete ulaştığı yanılgısına kapılmamalısınız. E-ticaret uçsuz bucaksız bir deniz gibidir ve attığınız her kulaç yeni bir bilgiye ulaştırır. İçeriklerinizin ne denli kaliteli olduğuna yalnızca okuyucu kitleniz karar verebilir. Şayet içerikleriniz onlara fayda sağlıyorsa ya da onlarda bir heyecan yaratıyorsa başarılısınız demektir. Önemli olan kitlenizin duygularına hitap edecek fikirler üretmektir.
- E-ticaret sektöründeki içerik pazarlama sistemi devamlılık ister. Fakat her an içerik üreteceğim derken, büyük bir çıkmazın içine girebilirsiniz. Süreklilik önemlidir fakat daha da önemli olan kaliteli içeriği tasarlamaktır. Şayet içeriklerinizde durgun fikirler üretmeye başladıysanız, ara vermeniz iyi olacaktır. Bunun için profesyonelleri tercih ederek kendinize bir ekip oluşturabilirsiniz. İş yoğunluğunuz arasında hem yardımcı hem de zaman kazandıran bir yöntem olacaktır.
- İçeriklerizin uzak, soğuk ve donuk olmamasına özen gösterin. Yaptığınız iş ya da sattığınız ürünlerle ilgili konular çok fazla teknik bilgi içeriyor olabilir. Fakat okuyucularınızın her bilgiden haberdar olmadığını varsayarak ilerlemelisiniz. Çok fazla teknik bilgi hem okuyucularınızı sıkar hem de içeriklerinizden uzaklaşmalarına sebep olur. E-ticaret sektöründe içerik pazarlama hatalarına düşmemek için içeriklerinizin sadeliğine özen göstermelisiniz. Daha yalın, anlaşılır ve samimi bir dil tercih edebilirsiniz.

platinmarket.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla