Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mayıs 2016, 20:00   #1
Seoptimizasyon
Keyifli~Üye
 
Seoptimizasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 02 Haziran 2014
Mesajlar: 603
Seoptimizasyon is on a distinguished road
Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1 Puanlar: 5.156, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 89%
Etkinlik: 89% Etkinlik: 89% Etkinlik: 89%
Standart Adana'nın Güzellikleri - İfral Turgut

Bir Adana sevdalısı olan İfral Turgut Hocamızın ağzından Adana'nın güzelliklerini dinlemenin bir başka keyif olduğunu belirterek başlayalım söze. Ülkemizin beşinci büyük şehri olan 01 plaka numaralı ilimiz Adana'nın pamuğu ve kebapları ile meşhur olduğunu bilmeyen yoktur. Nüfusu 2 milyonu aşan Adana insanı, Akdeniz insanlarına has sıcakkanlılığı iliklerinize kadar hissettiriyor doğrusu. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi özellikleri ile de ön plana çıkan Adana'nın eski Adana ve Yeni Adana olarak ikiye ayrıldığını öğreniyoruz Değerli Hocamızdan. Meşhur Taş Köprünün batı kısmında kalan, Kazancılar Çarşısına kadar olan kısım eski Adana olarak anılıyormuş. Yeni Adana ise şehrin kuzey tarafında kalan bölge.
Adana'nın 5000 yıllık tarihinden bahsetmeyi de ihmal etmiyor sevgili Hocamız. Adana'da bulunan Tepebağ Höyüğü, insanlık tarihinde yerleşik hayata başlandığı dönemi ifade eden Neolitik çağın izlerini taşımaktadır. Adana gibi çevresinde yer alan komşu iller de tarihi açıdan çok önemli bölgeler. Adana'da pek çok sivil toplum kuruluşunda kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev alan İfral Turgut Hocamız özellikle üniversite öğrencilerine barınma, yemek, sağlık ve kıyafet desteği gibi çalışmaların kendisi için özel bir önem taşıdığını belirtiyor. Eğitimci kişiliği emeklilikte sürdürdüğü faaliyetlerde de kendisini gösteriyor anlayacağınız.
Değerli Hocamız ile Adana'nın güzelliklerini konuşup da kebaplardan bahsetmemek olmaz elbette. Adana kebabı, Adana lahmacunu, içli köfte ve çiğ köfte kebabın başkenti olarak da anılan Adana'nın efsane lezzetlerinden. Bici bici adındaki tatlı ise ilk anda adıyla şaşırtsa da Adana'nın yaz aylarında en çok tüketilen tatlısı olduğunu belirtiyor İfral Turgut Hocamız. Adana deyince ilk akla gelen Taş Köprü ve Büyük Saat Kulesi'ni görebilmek ve şehri boydan boya dolaşan Seyhan Nehri kenarında yürüyüş yapabilmek ise Adana'nın güzelliklerinin başında geliyor olsa gerek.
Seoptimizasyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla