Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2016, 18:46   #1
prg_y
Keyifli~Üye
 
prg_y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08 Mart 2015
Mesajlar: 114
prg_y is on a distinguished road
Puanlar: 1.535, Seviye: 1
Puanlar: 1.535, Seviye: 1 Puanlar: 1.535, Seviye: 1 Puanlar: 1.535, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 67%
Etkinlik: 67% Etkinlik: 67% Etkinlik: 67%
Standart Her Ay 1 Kitap Hediye

Az önce gördüğüm yazıyı sizler ile paylaşmak istiyorum.

Artık devir değişti. Dijital çağda yaşıyoruz. Her şeyimizi bilgisayarlar, akıllı telefonlar aracılığıyla internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Alışverişten tutun, okul kaydına, hastane randevusuna varana kadar. Tabii bu gelişmelere paralel olarak okuma alışkanlığımız da değişti. Artık e-kitaplar ve e-kitap okuyucular var. İnternette birçok alışveriş sitesinde e-kitaplar da artık satışta. Ne yalan söyleyeyim, açıkçası ben de çoğu zaman e-kitap okuyorum. Daha maliyetsiz ve pratikmiş gibi geliyor.

Ancak e-kitapların daha maliyetsiz olması da, daha pratik olması da, özellikle okumayı seven ve okuma alışkınlığına sahip kişiler için basılı kitabın önüne geçemiyor. Kitabı hissediyor olmak, kokusunu duyuyor olmak bu kişilere ayrı bir haz veriyor. Okuduktan sonra da kitaplığında gözü gibi baktığı diğer kitapların arasına koymak ve arşivine bir kitap daha eklemiş olmanın hazzını ise en iyi onlar bilir.



Eskiden yani henüz internet ve akıllı telefonlar hayatımıza bu kadar girmemişken kitap satın aldığımız kadar, kitap hediye etmek alışkanlığımız da vardı. Kimi zaman özel bir günde, kimi zaman çok beğendiğimiz bir kitabı o da okusun diye, kimi zamansa okusun da ders alsın diye velhasıl bir şekilde kitap hediye ederdik. Bugün çok basit, sıradan görünmesine rağmen aslında çok asilce ve özel bir hediyedir kitap.

Malum, benim şu anda okumakta olduğunuz kendi halinde bir blogum var. Kamu kuruluşunda çalışmamdan dolayı yasaların bana müsaade ettiği sınırlar dahilinde kalan bazı yazılarımı koyuyorum buraya. Geçenlerde bir arkadaşımla sohbet ederken sitede yayınla(ya)madığım birkaç yazımı gösterdim. Hem akademisyen hem de edebiyatla haşır neşir olduğundan yorumlarına çok güvendiğim bu arkadaşım: "Bunlar müthiş! Esas bunları yayınlamalısın!" şeklinde bir tepki verdi. Blogumun kendi halinde ve arkadaş çevremin bile pek azının okuduğunu söyleyince: "Kitap hediyesi dağıtalım, okumayı seven insanları çekelim" şeklinde bir öneri getirdi. Güzel olmasına güzel fikirdi ama memuriyetten kaynaklanan engellerimden bahsedip sitede yayınlayamayacağımı izah edince bir sessizlik çöktü. Varsın o yazılar olmasın, ben yine suya sabuna dokunmayan yazıları koyayım yalnızca. Yine de kitap hediyesi fikri hoşumuza gitti ve uygulamaya karar verdim.

"Her ay 1 kitap hediye!" sloganıyla Mayıs ayından itibaren her ay bir kişiye Türk ve Dünya klasiklerinden istediği yazarın istediği kitabını hediye etmeye karar verdim. Hediyeyi kazanacak kişiyi de blogda yer alan yazılardan herhangi birini kendi yorumunu ekleyerek Facebook sayfasında paylaşan ve en çok yorum alan kişi olmasını uygun gördüm.

Bu vesileyle ben de okuyanların düşüncelerini öğrenebilir ve olumlu-olumsuz eleştiriler sayesinde kendime bir şeyler katabilirim diye düşünüyorum.

Eğer ilgilenecek olursanız BU LİNKE tıklayarak etkinlik sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hepinize bol okumalı keyifli zamanlar dilerim.

Sevgiler, saygılar.

Not: Az önce aldığım bir mesaja istinaden, dileyene e-kitap da hediye edilebilir. Yeter ki isteyin.

Kaynak:*http://seyhunsertan.com/her-ay-1-kitap-hediye
prg_y isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla