Konu: Ortodonti
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2016, 23:54   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Ortodonti

Diş ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır. Ortodonti, ayrıca Latince’de düz anlamına gelen “ortos” ve diş anlamına gelen “dontos” kelimelerinden köken alan bir kelimedir. Güzel bir gülümsemenin insan ilişkilerindeki önemi inkar edilemez bir gerçektir. Günümüzde pek çok erişkin birey görünümünü ve sağlığını iyileştirmek için ortodontik tedavi talep etmektedirler. Erişkin bireylerin ortodontik tedavi konusundaki endişeleri, tellerin kötü görüneceği ve çocukluk yaşından sonra tedavinin etkin olarak yapılamayacağı yönündedir. Ancak günümüzde dişhekimliği bilimindeki gelişmeler sayesinde ortodontik tedavinin gerekliliği ve önemi çok daha iyi kavranmıştır. Son zamanlarda ortodontik tedavi gören hastaların %25’i yetişkindir.

Lingual ortodonti kısaca,dişlerin arka kısımlarından uygulanan bir ortodontik tedavi yöntemidir.Zaten kelime anlamı olarak -Lingual- latincede dil tarafı, dil bölgesi anlamına gelmekte olup, dişlerin dile bakan kısımlarına uygulanan ortodontik tedaviyi tanımlamaktadır.Incognito tedavisi ise lingual ortodonti de kullanılan yöntemlerden birisinin piyasa ismidir.Tıpkı Lingual ortodontiki diğer yöntemler gibi incognito da kullanılan teller ve braketler dişlerin arka yüzeyine yapıştırılmaktadır.Incognito ve diğer lingual ortodonti tedavi yöntemlerinin en büyük avantajı ise İnvasilign (şeffaf plakla tedavi) yönteminin aksine tüm vakalarda kullanılabilir oluşlarıdır.

Incognito aperayleri tamamen kişiye özel dizayn edilir ve üretilir.Diğer tüm ortodontik tedavi yöntemlerinde kullanılan ve fabrikasyon olarak üretilen braket ve tellerin aksine Incognito yönteminde herşey hastanın ağzına göre özel olarak altın alaşımlardan üretilir. Kısacası bu yöntemde hastaların dişlerinden alınan ölçüler önce yurt dışındaki (Almanya) merkeze gönderilmekte, orada bilgisayar destekli özel bir yazılım yardımı ile kişiye özel olarak üretildikten sonra ülkemize gönderilmektedir. Incognito tedavisini diğer lingual ortodonti tedavi yöntemlerinden ayıran diğer bir özellik ise tedavi için kişiye özel üretilen braketlerin,dişlerin arka kısımlarına direkt olarak değil, bir kaide vasıtasıyla yapıştırılmalarıdır.

Ne zaman tedavi başlamalıdır?
En iyi yaş, çocuğun gelişim çağında başı ve ağızı hala büyüyor ikendir. Bu dönemde diş düzeltmek daha kolaydır, ancak hastalar herhangi bir yaşta diş teli taktırabilirler. İdeal yaş 10 ile 14 arasındadır. Kliniklerimizde ortodonti tedavilerinin yanında implant, zirkonyum porselen diş kaplama terapileride yapılmaktadır.

Kaynak: www.disortodonti.org
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla