Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2016, 18:55   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Konsantre Pas Sökücü ve Çözücü



Konsantre Pas Sökücü ve Çözücü

Pas, demir üzerinde hava ve su ile temas sonucu demir ve oksijen bileşenlerinin bir araya gelmesi ile oluşur. Korozyon ise demir ve türevlerinin dışında ****ller (bakır, aliminyum ve benzeri) üzerinde oksijen ile temas sonucu oluşan bakıroksit veya aliminyumoksit bileşenlerine verilen isimdir.

PAS NASIL SÖKÜLÜR

****llerin üzerinde oluşan pasın ve korozyonun temizlenebilmesi için pas sökücü kimyasalların kullanılması gerekmektedir. ****l üzerinde pas temizlenmez ise zamanla demirin daha fazla zarar görmesine ve derinliklere kadar paslanarak çürümesine ve kullanılamaz hale gelmesine sebep olmaktadır.

Genel olarak konuyu ele almak gerekirse. Oksijen ile temasta olan ****ller zamanla paslanırlar ya da korozyona uğrarlar. Su ile temasta daha hızlı paslanmanın sebebi ise su içeriğinde bulunan oksijenin hava içeriğinde bulunan oksijene oranla daha fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Pasın sökülebilmesi ve temizlenebilmesi için ise pas sökücü ürünlerin uygulanması gerekir.

OK-151 PAS SÖKÜCÜ

OK-151 konsantre pas sökücü her türlü ****lin üzerinden pasın sökülebilmesini sağlayan bir üründür. OK-151’in içeriğinde bulunan özel kimyasal sayesinde pas söküldükten sonra kullanılmak istenen ****l direk olarak boyamaya ya da kaplamaya hazır hale getirilmiş olur.

OK-151 konsantre pas sökücünün özelliklerini incelersek;

Her türlü ****llerin yüzeyinden pasın, yağın uzaklaştırılmasında ve boya, kaplamaya hazırlanmasında kullanılır.

Makinelerin ****l aksamındaki pasın uzaklaştırılmasında kullanılır.

Bakır, bronz, prinç veya demirsiz ****llerin yüzeyinden oksit temizliğinde kullanılır.

Soğutma suyunun kullanıldığı sistemlerde oluşan korozyon temizliğinde kullanılır.

Boyanmış yüzeylerden, emayeden, fayanslardan pas lekelerinin temizliğinde kullanılır.

Gözenekli ****llerde dahi pasın uzaklaşmasını sağlar.

Uygulandığı ****l yüzeylerine mikroskobik oranda fosfat tabakası kaplar ve boyanın yüzeye daha iyi tutunabilmesini sağlar.

Pas söküldükten sonra boyanmayacak ya da kaplama yapılmayacak ise pas koruyucu ürün kullanılması gerekir. OK-152 pas koruyucu ürün ile çıplak kalan ****linizi pastan ve korozyondan koruyabilirsiniz.

NEDEN PAS SÖKÜCÜ KULLANILMALI

Bir çok makine, ekipman, alet ve edevat paslanmadan dolayı kullanılamaz hale gelmekte, atılmakta ve çalışma aksamları bozulmaktadır. Oysaki pas sökücü ürün kullanılarak kısa bir süre içerisinde pasın sökülerek değerli olan ****llerin kullanılabilir hale gelmesi sağlanır. Ekonomik olarak pas sökücü kullanılması bütçenizi olumlu yönde etkiler.

Özkimsan’ın diğer ürünleri hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için https://www.ozkimsan.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

ozkimsan.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla