Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mayıs 2016, 22:17   #1
photoman
Keyifli~Üye
 
photoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 31 Mart 2015
Mesajlar: 1.637
photoman is on a distinguished road
Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1 Puanlar: 9.298, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 100%
Etkinlik: 100% Etkinlik: 100% Etkinlik: 100%
Standart Pratik İngilizce Konuşma Eğitim Seti

Pratik İngilizce Konuşma Eğitim Seti
İngilizce konuşmaları anlıyorum ama iyi İngilizce konuşamıyorum diyen insanların sıkıntısını kısaca şu şekilde ifade edebiliriz. Senelerce devlet okullarında İngilizce dersleri görmüşlerdir. Dil bilgisi kurallarını muhtemelen bir İngilizden bile çok daha iyi bilebilirler. Birçok İngilizce kelimenin ne anlama geldiğini bilirler. İngilizce sınavlarına girseler yüksek puanlar alırlar. Ama İngilizce konuşmaya sıra gelince bir sıkılma durumu, gerilim ve stres ile geçen anlar ortaya çıkar. Gramer kitaplarını okuduklarında anlarlar fakat İngilizce televizyon programlarını anlamamaktadırlar.
Okulda aldıkları İngilizce derslerinin az geldiğini düşünerek dil okullarına gidenler de “anlıyorum ancak konuşamıyorum” halinden çoğu zaman öteye gidemezler. Bunun sebebi de kurslarda kullanılan eğitim-öğretim metodunun okullarda uygulanan metotla çok benzer olmasıdır. Çuval dolusu para verip gittikleri dil kurslarında daha fazla gramer ezberler, daha fazla ders kitabı talim ederler ve daha çok boşluk doldurma alıştırması yaparlar ama sonuç çok da farklı değildir.
Benzer teknikleri kullanarak farklı sonuçlar alamazsınız. Bu yüzden okul kitapları talim ederek, ingilizce grameri ve sözcük listelerini ezber yaparak, testler ve sınavlar çözerek geliştiremediğiniz İngilizce anlama ve konuşma becerinizi, yalnızca farklı teknikler deneyerek geliştirebilirsiniz. İşte bu tekniklerden sizlere daha evvel Effortless English eğitim seti olarak söz etmiştik. Bu yöntemi özetle hatırlatmak gerekirse, teorik İngilizce yerine hızlı ve kolay İngilizce öğrenme yöntemleri kullanmak şeklinde ifade edebiliriz. İngilizce pratik yapmak nedir? Dinlemek ve bununla birlikte konuşmaktır. Effortless English sisteminde bol bol İngilizce dinlersiniz ve bununla birlikte kısa hikaye dinleme derslerinde uygulanan tekrarlayan dinle ve cevapla tekniğiyle konuşma pratiği yapmış olursunuz.
Bu makalede size anlatacağımız Learn Real English kursu, Effortless English programının yöneticisi A.J. Hoge ve 2 arkadaşı Joe Weiss ile Kristin Dodds birlikteliği tarafından oluşturulmuş özel İngilizce derslerinden oluşuyor.
Filmlerde duyduğunuz İngilizce konuşmalar, günlük yaşamda kullanılan İngilizce ile birebir aynıdır. Biliyoruz ki filmlerde izlediğimiz oyuncular gerçek hayatı yansıtmaya çalışıyorlar. Günlük yaşamda konuşulan İngilizcede de birçok deyimler, slang sözcükler, phrasal verbs adı verilen kelime grupları ve de çok kullanılan bir takım ifadeler bulunmaktadır. Bunların neredeyse hiçbirini kitaplarda bulamazsınız. Bu nedenle, devlet okullarında ve İngilizce kurslarında ders kitaplarıyla İngilizce öğrenmek isteyen birisi, günlük yaşamda ve de filmlerde konuşulan İngilizceyi anlamakta zorlanır.
Learn Real English kursunda gerçek yaşamda kullanılan İngilizce ile oluşturulmuş dersleri dinlersiniz. Vocabulary isimli dersinde bu konuşmada geçen sözcükleri, argo ve ifadelerin ne anlama geldiğini öğrenirsiniz. Sonra mini hikaye dersinde işte bu ilk defa öğrendiğiniz sözcüklerin kullanıldığı keyifli, komik ve abartılı bir hikaye dinleyip, yöneltilen kolay sorulara sesli cevap vermeye çalışırsınız. Bu mini hikaye soru cevap yöntemini tekrarlı olarak uygulayarak harika bir öğrenme gerçekleştirmiş olursunuz. Daha sonra da Point of View dinleme dersine geçip, aynı hikayeyi farklı zaman kalıplarında dinleyerek, ingilizce grameri çalışmadan İngilizce dil bilgisini etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmiş olursunuz. Söz konusu setle çalıştığınız sırada, ister istemez yararlanacağınız yöntemleri şu şekilde özetleyebiliriz;
Dinleyerek İngilizce öğrenirsiniz.
Özel hazırlanmış hikayelerle bilinçaltınızı eğitim sürecine dahil edersiniz.
Dinle ve cevapla yöntemi ile konuşarak İngilizce öğrenirsiniz.
Tekrarlayan dinle ve cevapla tekniği ile uzmanlaşarak öğrenmiş olursunuz.
Günlük hayatta kullanılan pek çok İngilizce sözcük ve ifade yapısını oldukça hızlı ve kolay öğrenirsiniz.
İşte bu kelimeleri yalnızca anlamayı değil doğru kullanmayı öğrenmiş olursunuz.
Kitapları ve de gramer talim etmeden kuralına uygun tümce kurmayı keşfedersiniz.
Seti tamamladığınızda gerçek hayatta kullanılan İngilizceyi kolayca anlar ve konuşursunuz.
Kısacası, Effortless English metoduyla oluşturulmuş olan Learn Real English setini intermediate ve ileri seviye İngilizce temeline sahip olan herkese öneriyoruz. (Başlangıç ve orta seviye arasında bulunanlar söz konusu yöntemlerle oluşturulmuş olan Rahat İngilizce eğitim setini deneyebilirler.) Şimdi aşağıdaki videoyu seyredip eğitim seti ile ilgili A.J. Hoge’un söylediklerini dinleyebilirsiniz. Bu arada, şayet videoda duyduklarınızı % doksan oranında anlarsanız bu set sizin için çok idealdir. Bu orandan daha az anlayabiliyorsanız Rahat İngilizce eğitim setiyle ilerlemeniz uygun olacaktır.



Ayrıntılı bilgi için: Learn Real English Gerçek İngilizce Anlama ve Konuşma Seti ~ Pratik İngilizce Konuşma Dersleri
photoman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla