Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mayıs 2016, 03:20   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Mahmut Efendi Hazretleri Niğde'de



Mahmut Efendi Hazretleri Niğde'de

Dönemimizde yaşayan en büyük din adamı ve âlimlerin başında gelen Mahmut Efendi Hazretleri Niğde'de Ahmet Yesevi Hazretlerini Anma Günü'ne geliyor.

Asıl adıyla Mahmut Ustaosmanoğulu 1929 yılında Trabzon'da dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarından itibaren hocalardan ders aldı ve henüz 16 yaşındayken icazet alıp ders vermeye başladı. Genç yaşta evlenip 3 çocuk sahibi oldu. 1951'de Sivas'ın Divriği ilçesinde vaiz olarak görev almaktaydı.

Yaptığı dini sohbetlerle çevresindeki herkesi etkiledi. 1952'de şeyhi Ahıskalı Haydar ile tanıştı. Mahmut Efendi askerden dönünce şeyhi onu İsmailağa Camii'ne imam olarak davet etti. Mahmut efendi bu daveti kabul ederek orada imamlığa başladı ve oradan emekli oldu. Ve beklenen an geldi Mahmut efendi hazretleri Niğde'de yer alacak.

Mahmut Ustaosmanoğlu birçok kitaba imzasını attı. Fıkıh, tefsir, hadis gibi ilimleri önemli isimlerden öğrendi. Mahmut efendi hem birçok talebe eğitmiş hem de zorlu dönemlerde bile islam için uğraşmaktan vazgeçmemiş önemli bir şahsiyettir. 87 yaşlarında olan şeyh nefesinin yettiği yere kadar Allah yolunda bildiklerini aktarmaya devam edeceğini belirtmiştir.

Şimdi ise Niğde Mahmut efendi ile nurlanıyor. Niğde'de düzenlenecek olan Ahmet Yesevi Hazretleri'ni Anma Günü'ne gelerek halkımızı onurlandıracaklar. Niğde Belediyesi tarafından düzenlenecek olan anma programına herkes ücretsiz olarak davetlidir. Program 22 Mayıs Pazar günü saat 15.00’da 5 Şubat Stadyumu'nda gerçekleşecektir.

Asrın müceddidi olarak bilinen Mahmut Efendi Hazretlerinin katılımıyla gerçekleşen programa yoğun bir ilgi gösterilmesi bekleniyor. tedajans.com iş birliği ile gerçekleşen organizasyona mutlaka katılmalısınız.
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla