Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Haziran 2016, 22:38   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Çocuk Ortodonti

Diş tellerinden yapılan uygulamaların büyük çoğunluğu, süt dişlerindeki çürükler sebebiyle dişlerin erken kaybı sonucu oluşur. Erken çekilen süt dişleri, daimi dişlerin yerleşmesi için gerekli olan yerin kaybedilmesine ve dolayısı ile sürmekte olan daimi dişin ağızda yer bulamamasına sebep olacaktır. Bazı durumlarda, süt dişlerinde çapraşıklıklar olmasa dahi, daimi dişlenmeye geçerken kalıtımsal sebepli iskeletsel ve dişsel bozukluklar oluşabilir. İskeletsel bozuklukların oluşmasında, parmak ve emzik emme gibi kötü alışkanlıkların da etkisi vardır. Bu alışkanlıkların erken yaşta bırakılması, bu bozuklukların ilerlemesini durdurur, bazen de düzeltebilir. Burun solunumunun engellendiği bazı durumlarda da (bademcik ve geniz eti varlığı gibi durumlar) iskeletsel sorunlar oluşacaktır. Bu gibi sorunların erken tanısı ve tedavisi amacıyla, her çocuğun ortodontik muayeneden geçmesi gereklidir. Çocuklar için ilk ortodontik muayene zamanı, kalıcı dişlenmeye geçiş zamanı olan 6-7 yaşlardır. Ortodontik muayene sonucu, dişsel bozuklukların oluşmasında rolü olan faktörler görülerek, çözümler bulunabilir, ve büyüme gelişme safhası sonrasında tedavi edilmesi çok zor olan iskeletsel bozuklukların tedavisine başlanabilir.

Çocuk ortodonti teli muayene sırasında, anne ve babalara da, cocuklarının diş değiştirmesi sırasında dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verilir. Bu sayede, anne ve babalar da, erken teşhise yardımcı olabilirler. Daha şiddetli iskeletsel uyumsuzluğu olan, alt veya üst çenesinde ileri veya gerilik bulunan hastalarda bu tedavi süresi 2-3 yıla kadar çıkabilir. İleri yaşlardaki ortodontik cerrahi hastalarında ise tedavi öncesi, bir çocuk ortodonti düzeltme ile dişler düzeltilir, sonrasında cerrahi müdahale ile tedavi bitirilir ve bu da yaklaşık 1 yıl kadar sürer.

İşlemleri yaptıran kişinin uyumlu olması tedavinin başarısında çok önemlidir. Hekim tarafından verilen aygıtların düzenli ve zamanında kullanılması, hastaların ağız hijyenlerine dikkat etmesi, gerekli ağız içi veya ağız dışı aygıtları zamanında takması tedavi süresini tamamen etkiler. Kullanılmayan aygıtlar tedavi süresini uzatacaktır. Lingual teknikte tedavi süresi biraz daha uzayabilir. Diğer tekniklerde de kullanılan aygıtların tipi tedavi süresini etkileyebilir. Son zamanlarda kullanılan braket sistemleri, sürtünmesiz veya sürtünmesi azaltılan sistemler tedavi süresini oldukça kısaltmıştır. Daha kısa sürede tedavi yapmak günümüzde daha mümkündür. Her zaman alttaki kaynak linkini tıklayabilirsiniz.

Çocuk Ortodontist - İstanbul Diş Doktoru
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla